Εργαστήριο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στη Χίο

Πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό εργαστήριο το οποίο διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός, το WWF Ελλάς και το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability), στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών, όπως και την ταχεία αποκατάσταση των καμένων περιοχών. Το εργαστήριο παρακολούθησαν μέλη εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Χίο, όπως και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής, έχοντας ως Διοικητή τον Σταύρο Καπελαρίδη, η Διεύθυνση Δασών, μέλη του Στρατού, του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Οι εκπρόσωποι της WWF Ελλάς, Ηλίας Τζηρίτης και δρ. Νίκος Γεωργιάδης, όπως και ο δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, ήταν οι αρμόδιοι που ανέλυσαν τις θεματικές ενότητες του εργαστηρίου, που αφορούσαν γενικά στοιχεία για τις δασικές πυρκαγιές όπως και τη διαχείριση αυτών, όπως και την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους, επεξήγησαν πως η Χίος τα τελευταία έτη έχει παρουσιάσει μια τίμια συνεργασία φορέων και εθελοντών για τη προστασία του δασικού της πλούτου, ενώ η γεωμορφολογία που διαθέτει, είναι ιδανική για την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων όπως για παράδειγμα την ελεγχόμενη καύση. Έτσι, δίνονται τα κατάλληλα ερεθίσματα στη χώρα για την πιο βελτιωμένη διαχείριση των δασών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.