Εργοτάξιο τα νησιά του Β. Αιγαίου από την Περιφέρεια

 

Από την αρχή της θητείας του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, οι στόχοι ήταν μεγάλοι

Μία παραγωγική θητεία (ακόμη και μέσα στην διετία της πανδημικής κρίσης), προχώρησε έργα στα νησιά μας που είχαν βαλτώσει εδώ και χρόνια. Κατάφερε χρηματοδοτήσεις και ρεκόρ σε πολλά μέτωπα.

Σε όλο το φάσμα της θητείας αυτής της Περιφερειακής περιόδου και πάντα με την επίβλεψη και την ηγεσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη το Βόρειο Αιγαίο έγινε ένα πραγματικό εργοτάξιο με έργα μεγάλης αλλά και μικρότερης εμβέλειας. Μέσα σε αυτά είναι βασικά έργα υποδομών, που πράγματι ήταν βαλτωμένα εδώ και πολλά χρόνια και που αποτελούσαν βασικά έργα υποδομής και τα οποία ήταν απολύτως αναγκαία νησιά μας.

Παράλληλα δρομολογήθηκαν, εκτελέστηκαν και εκτελούνται νέα έργα που καλύπτουν όλους τους τομείς και μέσα σε αυτά υπάρχουν και έργα τα οποία δεν ήταν υποχρέωση και αρμοδιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με άριστη συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους δημάρχους των νησιών.

Μέσα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημικής κρίσης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δημοπράτησε και εκτέλεσε δεκάδες έργα και παράλληλα προσέφερε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας κατάφερε να διατηρήσει την τουριστική κίνηση βάζοντας υψηλούς στόχους  σε υψηλά επίπεδα. Οι χρηματοδοτήσεις σε όλα αυτά προήλθαν από ίδιους πόρους της Περιφέρειας αλλά και από Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία ο κ. Μουτζούρης αξιοποίησε και αυτό εξακολουθεί να κάνει με επιτυχία μέχρι και σήμερα.

    Η παραλιακή οδός της πόλεως Χίου προς και από αεροδρόμιο: Ένα εργοτάξιο από τα έργα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου Επιτελεί ένα τεράστιο έργο που είναι ορατό και μη αμφισβητήσιμο.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε δεκάδες έργα της, επίσης και σε μεγάλα κονδύλια που έχουν διατεθεί και διατίθενται σε όλα τα νησιά που αποτελούν βασικές υποδομές που είχαν εγκαταλειφθεί από τις προηγούμενες θητείες.

Σε απόλυτη συνεργασία με τους δημάρχους αλλά και παράγοντες κάθε νησιού του Βορείου Αιγαίου και πάντα με απόφαση, έγκριση και καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, έχουν ενταχθεί τα νησιά σε προγράμματα χρηματοδοτήσεων, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει ο πήχης πολύ ψηλά γι’ αυτό… εισπράττουν τα εύσημα από όλους όσους εμπλέκονται στην κοινωνία των νησιών μας.

Ο Κώστας Μουτζούρης συνεχίζει με μεγάλο ενδιαφέρον και διάθεση να ολοκληρώσει ό,τι έχει προγραμματίσει μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του, γιατί πιστεύει ότι το οφείλει στους Βόρειο Πελαγείτες.

Εδώ να τονίσουμε ότι η συνεργάτες του Περιφερειάρχη σε όλους τους τομείς, εξακολουθούν να στοχεύουν ψηλά πραγματοποιώντας σκληρή δουλειά και άψογη συνεργασία που έχουν και θα έχουν και στη συνέχεια.

Από την πρώτη ημέρα της θητείας του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, είχε βάλει πολύ μεγάλους στόχους για τα νησιά μας και θεωρούμε ότι μέχρι τώρα τους έχει πετύχει σε απόλυτο βαθμό.

Καθιερώθηκαν Διοργανώσεις που έγηναν θεσμοί, αυτό σημαίνει ότι θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και έτσι, θα συνεισφέρουν παράλληλα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κάτι που ήδη έχει καταφέρει η Περιφέρεια, αφού οι διοργανώσεις αυτές γίνονται στην αρχή και στο τέλος του καλοκαιριού, πράγμα που αποτελούσε και αποτελεί βασικό στόχο του Περιφερειάρχη.

Μέσω διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έγινε η προβολή και διαφήμιση σε διεθνές και σε πανελλήνιο επίπεδο των νησιών μας, μια προβολή έμμεση που αν την πραγματοποιούσαμε με άλλον τρόπο θα την πληρώναμε πολύ ακριβά.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας για άλλη μια φορά να αναφέρουμε ότι και σε αυτό στο σπουδαίο κομμάτι, της προβολής των νησιών μας, βρίσκονταν πάντα κοντά ο περιφερειάρχης, του οποίου υπήρχε πάντα η απόλυτη στήριξη και συνδρομή και οποίος έδωσε σε όλα ανεξαιρέτως το δικό του παρόν.

 

Αλιευτικό Ηραίον Σάμου : Προχωράει άμεσα η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου, ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας από το 2004 υλοποιείται από την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη!


Άψογη, ουσιαστική, αποτελεσματική και άκρως διδακτική η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Όποιος έχει την τύχη να θητεύσει κοντά στο Κώστα Μουτζούρη διαπιστώνει ότι είναι μια σπάνια και ξεχωριστή περίπτωση πολιτικού άνδρα. Είναι εργασιομανής σε υπερθετικό βαθμό, είναι οξυδερκής, είναι τελειομανής, έντιμος, αλλά το βασικότερο πεισματάρης και αποτελεσματικός.

Ας μου επιτραπεί η έκφραση έχει «τρέλα» και αστείρευτη αγάπη για τον τόπο, για τα νησιά μας, για το Βόριο Αιγαίο και το αποτύπωμα που θα αφήσει θα είναι μοναδικό και ανεξίτηλο! Είναι ο άνθρωπος που έχει ανοίξει τεράστιες «πόρτες» τριπλασιάζοντας τα κονδύλια για τα έργα των νησιών μας (από τα …ψίχουλα που μας έδιναν τόσα χρόνια) και τα οποία επενδύει στα νησιά όλου του Βόρειου Αιγαίου!

Είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε «εργαλεία» για να υπάρξει αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στον προγραμματισμό και την εκτέλεση των έργων παρά τη γύμνια και την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Και ναι, είμαστε τυχεροί όλοι οι νησιώτες που στο τιμόνι της περιφέρειας  Β.Αιγαίου  βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά ακόμη χρόνια ο Κώστας Μουτζούρης! Και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία του Βορείου Αιγαίου ακόμη και οι «αντίπαλοί» του!

«Επιτυχημένος! Κάνει έργο ο άνθρωπος!». Αυτό έχει γίνει σλόγκαν πλέον και στις ποιο απόκρημνες περιοχές των νησιών μας, που σηματοδοτεί και την επόμενη εκλογική του νίκη! Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον εδραιωμένη πεποίθηση όλης της κοινωνίας η οποία κοινωνία, είναι αυτή που στο τέλος κρίνει και αποφασίζει!

Η Περιφέρεια μετά από πρόταση του Δρα Τριανταφυλλίδη έχει χρηματοδοτήσει με το ποσό των 200.000€ τις εργασίες αποκαταστάσεως και αναδείξεως του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης

Φιλικά Π. Κυδώνης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.