Ερωτήματα  για την νομιμοποίηση  των χαρακτηρισθέντων ακινήτων του Δήμου  ως αυθαίρετα, στο παραλιακό μέτωπο Βροντάδου και Πόλης Χίου.

 

Έχουν γίνει  πολλές συζητήσεις  στο Δημοτικό Συμβούλιο, και επί προηγούμενης Δημ. Αρχής αλλά και της σημερινής , έχουν τεθεί  ερωτήσεις κατά καιρούς πώς θα αντιμετωπιστεί  το γεγονός  του  χαρακτηρισμού  ως αυθαιρέτων κατασκευών, έργων που έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες από  τον παλαιό Δήμο Βροντάδου  στις παραλίες του και από τον Δήμο Χίου κατά μήκος της Λεωφ. Ενώσεως .  Έχει χυθεί πολύ μελάνη στον τύπο για το θέμα και  έχουν τοποθετηθεί όλοι οι πρώην δήμαρχοι.

Αναφερόμαστε  στα έργα που έχουν γίνει  στη Δασκαλόπετρα, στο Πετροκάραβο, στη πλατεία Δημαρχείου στον Αφανή Ναύτη, στους Τρείς Μύλους, στα πεζοδρόμια κατά μήκος του παραλιακού μετώπου στη Λ. Ενώσεως.

Η αρχική ενημέρωση που είχαμε είναι  ότι  έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την νομιμοποίηση ή  την απαλλαγή  από κατεδάφιση σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Επίσης ότι απαιτείται ικανή χρηματοδότηση  για να καταβληθούν αποζημιώσεις- πρόστιμα.

Τελευταία  δεν έχει υπάρξει καμιά ενημέρωση  ως προς τις διαδικασίες,  πού βρίσκονται , τι έχει γίνει  μέχρι σήμερα, τι περιμένουμε, τι  επαφές  έχουν γίνει με την κτηματική υπηρεσία, αν υπάρχουν προθεσμίες άσκησης  του δικαιώματος απαλλαγής ή νομιμοποίησης , αν οι ενέργειες που γίνονται θα  προφθάσουν  τις προθεσμίες που τίθενται από  διάφορες διατάξεις, όπως η προθεσμία που θέτει ο ν. 4607/2019 και η οποία λήγει τον Απρίλη του 2021 . Είναι  λοιπόν ένα καθοριστικό ζήτημα για τι έχει κάνει ο Δήμος σε αυτή την κατεύθυνση που θα του δώσει και τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα ακίνητα του όπως στην πλατεία του πρώην δημαρχείου Βρονταδου, κλπ.

Φοβούμενοι ότι η όποια καθυστέρηση  θα αποβεί  σε βάρος των έργων  και κατ΄ επέκταση σε βάρος των πολιτών , που σήμερα χρησιμοποιούν , χαίρονται και απολαμβάνουν , ειδικά στην παρούσα φάση της πανδημίας , τις παραλίες , τις πλατείες και τα πεζοδρόμια  ως μόνη διέξοδο , απευθυνόμαστε και ερωτούμε τον κ. δήμαρχο , τον κ. αντιδήμαρχο  να μας απαντήσουν σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι για την τύχη των έργων αυτών.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μάρκος Σκούφαλος

Κλαίρη Κωστάλα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.