Ετοιμόρροπο το Πρωτοδικείο Χίου

Οι φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε παρακάτω δεν είναι τραβηγμένες, ούτε από τη βομβαρδισμένη Συρία, ούτε από τη Νιγηρία αλλά και ούτε από κάποια άλλη τριτοκοσμική χώρα, είναι από νησί του Αιγαίου, τη Χίο, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η όψη του Πρωτοδικείου Χίου

 

Πιο συγκεκριμένα, είναι από το κτίριο του «Δικαστικού Μεγάρου» του Πρωτοδικείου Χίου. Αίσχος και  ντροπή θα πρέπει να νιώθουν οι αρμόδιοι υπουργοί που έχουν περάσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι οποίοι ευθύνονται για τη σημερινή του κατάσταση. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να αμφισβητήσουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει και από δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο Χίου, για το κτίριο αυτό, του Πρωτοδικείου Χίου, στην οδό Λεωφόρο Αιγαίου.
Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται δεν εισακούονται και δεν καρποφορούν οι όποιες προσπάθειες, αφού η σημερινή κυβέρνηση δεν ασχολείται με τίποτα άλλο παρά μόνο με τα μνημόνια και το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

   Το γιαπί που ΘΑ ανακατασκευαστεί σε Δικαστικό Μέγαρο

 

Το σχέδιο για το Δικαστικό Μέγαρο που αναμένεται να γίνει

 

Εδώ και αρκετά χρόνια ξεκίνησαν οι εργασίες στον περιφερειακό δρόμο για την ανέγερση του σύγχρονου κτιρίου δικαστικού μεγάρου, το οποίο θα κάλυπτε όλες τις ανάγκες όπως Εισαγγελία, Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο και Εφετείο Αιγαίου. Οι λόγοι παραμένουν άγνωστοι που το κτίριο δεν προχωράει και οι εργασίες του εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκονται σε στασιμότητα. Τυχαίο;

Φράγμα Κόρης Γεφύρι, μας θυμίζει το γεφύρι της Άρτας. Φράγμα Σαραπιό το ίδιο. Μαρίνα νοσοκομείου το ίδιο, και άλλα πολλά έργα τα οποία δεν ολοκληρώνονται. Μήπως κανένας από τους δικαστικούς λειτουργούς έχει ψάξει να δει που οφείλονται όλες αυτές οι καθυστερήσεις στα δημόσια έργα στο νησί μας ώστε να ενημερωθεί και ο απλός λαός; Αξίζει αλήθεια να παραμένουμε στην παραμεθόριο να φυλάμε Θερμοπύλες ή σιγά σιγά να τα μαζεύουμε και να παραχωρήσουμε το τόπο μας στους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι καταφθάνουν καθημερινά χωρίς άδεια εισόδου στη χώρας μας;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.