Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Διαδραστική ενημερωτική δράση για τους μαθητές του Γυμνασίου Καλαμωτής

Με γνώμονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιήθηκε διαδραστική ενημερωτική δράση για τους μαθητές του Γυμνασίου Καλαμωτής (24/09). Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον καθηγητή κ. Θάνο Βλαστό και την αρμόδια ομάδα εργασίας του Δήμου Χίου, που τον πλαισίωσε, για το περιεχόμενο και τη σημασία της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, τη σημασία των ΣΒΑΚ αλλά και για το εγχείρημα να γίνει η Καλαμωτή ένα χωριό ήπιας κυκλοφορίας, που ως γνωστόν αποτέλεσε πρωτοβουλία του Δημάρχου Χίου με την υποστήριξη από τον κ. Θάνο Βλαστό,  ο οποίος την εκπόνησε και τη δώρισε.

Ειδικότερα, ο κ. Βλαστός αναφέρθηκε στη σημασία της βιωσιμότητας για τις σύγχρονες πόλεις, ενώ η ομάδα εργασίας που αποτελείται από τους ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου κ. Δημόκριτο Δαμαλά, κ. Ευγενία Μαρίνη και κ. Άννα Μπενέτου παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό για το θέμα και αναφέρθηκε στο όραμα αλλά και τις δράσεις του Δήμου Χίου για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, τη μείωση των ΙΧ και την τόνωσης της χρήσης εναλλακτικών μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και η πεζή μετακίνηση.

Τέλος, σημειώνεται ότι την εκδήλωση παρακολούθησε και ο παιδαγωγικά υπεύθυνος σύμβουλος του Γυμνασίου Καλαμωτής και συντονιστής του έργου των φιλολόγων κ. Νίκος Χαβιάρας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.