Ηλεκτροκίνηση στο Δήμο Οινουσσών

 

Ένα ηλεκτροκίνητο επιβατικό ΙΧ τύπου mini-bus 9 επιβατών, ‘ένα τετράκυκλο όχημα ανοικτού τύπου και πέντε  ηλεκτρικά ποδήλατα   θα αποκτήσει  ο δήμος Οινουσσών, σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Οινουσσών  Γιώργου Δανιήλ:

 

«Η Δημοτική Αρχή Οινουσσών έγκαιρα, υπεύθυνα, μεθοδικά κι αποτελεσματικά προετοίμασε σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝ Α.Ε. και κατέθεσε εμπρόθεσμα στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών την μελέτη και πρόταση για την ηλεκτροκίνηση στο Δήμο και στο νησί μας γενικότερα.

Σύμφωνα με το συνημμένο Τεχνικό Δελτίο του Έργου αποκτάμε:

Ένα (1) ηλεκτροκίνητο επιβατικό ΙΧ τύπου mini-bus 9 επιβατών (8+1 οδηγό) με πρόβλεψη για χρήση ΑΜΕΑ. Το όχημα θα διαθέτει ράμπα για αμαξίδιο και προτείνεται να είναι κατάλληλο για τις μανούβρες ακόμη και στους στενούς και πιο απαιτητικούς δρομίσκους του οικισμού.

Ένα (1) τετράκυκλο όχημα με ανοικτού τύπου κιβωτάμαξα (καρότσα) με ανατροπή κατάλληλο για εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του οικισμού για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας ύδρευσης.

Πέντε (5) κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα για τους δημότες και επισκέπτες. Η ταυτοποίηση του χρήστη θα γίνεται στον αρχικό σταθμό με ηλεκτρονικό τρόπο. Το σύστημα θα του ελευθερώνει ένα από τα διαθέσιμα ηλεκτρικά ποδήλατα, το οποίο θα μπορεί να το επιστρέψει σε επόμενο σταθμό.

Δύο (2) μοντέρνους σταθμούς σταθμεύσεως-κλειδώματος-φορτίσεως οχημάτων και ποδηλάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 188.387,25 ευρώ κι αποτελεί μια σημαντική επένδυση για το νησί μας. Είναι το επόμενο προς έγκριση χρηματοδότησης έργο του «Αντ. Τρίτσης» σύμφωνα με την συνημμένη κατάσταση προτεραιοποίησης, που είχε καθορίσει ΟΜΟΦΩΝΑ η Οικονομική Επιτροπή το 2021.

Είναι μια πρωτοβουλία της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και θα εξυπηρετήσει τη μετακίνηση πολλών συμπολιτών μας και ιδιαιτέρως όσων έχουν κινητικές δυσκολίες».

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.