Ηλεκτροφωτισμός οικισμού Δήμου Ψαρών

Το έργο «Ηλεκτροφωτισμός Οικισμού Δήμου Ψαρών», συμβατικού προϋπολογισμού 67.900,01 ευρώ και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο νησί μας.

Πρόκειται για άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο που συντελεί στην περαιτέρω αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού του οικισμού των Ψαρών. Υλοποιήθηκαν πολλές παρεμβάσεις στο δίκτυο τόσο με την προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων και Η/Μ εγκαταστάσεων όσο και με τη συντήρηση, επιδιόρθωση και αναβάθμιση των υπαρχουσών. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι παρακάτω αναφερόμενες εργασίες:

  • Φωτισμός ανάδειξης του μνημείου στη θέση «Μπούρτζι» και της προτομής του Δημητρίου Παπανικολή, που βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού, με φωτιστικά σώματα (προβολείς) τεχνολογίας LED.
  • Φωτισμός τμήματος του λιθόστρωτου μονοπατιού προς Μπούρτζι, με ορειχάλκινα φωτιστικά σώματα τύπου «χελώνα», με ημισκίαστρο και λαμπτήρα τεχνολογίας LED, σε συνέχεια και ομοιόμορφα με τον φωτισμό που υπάρχει ήδη στο υπόλοιπο μονοπάτι προς Μαύρη Ράχη.
  • Επισκευή, συντήρηση και αλλαγή της θέσης των φωτιστικών σωμάτων του μονοπατιού που οδηγεί στη Μαύρη Ράχη και αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

  • Φωτισμός της νέας μικρής πλατείας κοντά στην παραλία «Κατσούνι» (έμπροσθεν οικίας Ευαγγελίας Ρούσου), με φωτιστικά παραδοσιακού τύπου, επί ιστών 3m από φαιό χυτοσίδηρο, όμοιων με τους ήδη τοποθετημένους στον οικισμό, καθώς και του αύλειου χώρου νότια του κτιρίου «Κονάκι» με ορειχάλκινα φωτιστικά σώματα τύπου «χελώνα» με ημισκίαστρο και λαμπτήρα τεχνολογίας LED.
  • Αντικατάσταση των προβολέων του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 με νέους προβολείς τεχνολογίας LED, ψυχρής χρωματικής απόχρωσης (12 τεμάχια), καθώς και συντήρηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του γηπέδου (ηλεκτρολογικός πίνακας, χρονοδιακόπτες, κλπ).
  • Φωτισμός του λιθόστρωτου μονοπατιού από Σπιτάλια μέχρι την παραλία που βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. με ορειχάλκινα φωτιστικά σώματα τύπου «χελώνα», σε αναλογία με τον φωτισμό που έχει τοποθετηθεί στο μονοπάτι προς Μαύρη Ράχη και λαμπτήρες τεχνολογίας LED.
  • Αντικατάσταση των προβολέων του αύλειου χώρου του Γυμνασίου με νέους προβολείς τεχνολογίας LED, ψυχρής χρωματικής απόχρωσης.
  • Αντικατάσταση φαναριών και συντήρηση φωτιστικών στο δρόμο προς Άγιο Νικόλαο.
  • Φωτισμός ανάδειξης του κτιρίου του δημαρχείου.
  • Επισκευή των υπαρχουσών εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού που υπάρχουν στον οικισμό (παραδοσιακών φαναριών, προβολέων), με αντικατάσταση όπου απαιτούνταν ηλεκτρολογικού υλικού (ηλεκτρονόμων διαρροής, ασφαλειών, ηλεκτρονόμων φορτίου, θυρίδων ιστών, ακροκιβωτίων ιστών κλπ)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.