Η…ΜΟΥΧΛΑ, Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Γράφει ο Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης, Ιατρός[1]

 

Είμαι… καλό παιδί (πάνω από 80 ετών…), υπάκουος Έλληνας πολίτης, το Εμβολιαστικό Κέντρο (Κέντρα στην πραγματικότητα) είναι κοντά μου κι έτσι δεν είχα καμία δικαιολογία να μην κάνω (και) την τέταρτη δόση του εμβολίου (Pfizer). Έτσι πήρα και το κορίτσι μου (τη σύζυγό μου ήθελα να πω) και κάναμε το εμβόλιο, μετά από μια μικρή ταλαιπωρία. Το πρώτο Κέντρο (Νοσοκομείο) δεν έκανε Pfizer κι έτσι καταλήξαμε στο Μεγάλο Εμβολιαστικό Κέντρο επί της Λεωφόρου Κηφισίας!

Τα γράφω όλα αυτά διότι, και οδηγώ, και γιατρός είμαι, και έχω ιδιαίτερη μεταχείριση λόγω ηλικίας και επαγγέλματος. Σκέπτομαι όμως τους ταλαίπωρους συνομήλικούς μου που δεν έχουν καμία βοήθεια και τα… βάζω με το Θεό, ο οποίος Θεός παίρνει κοντά Του νέους ανθρώπους, χωρίς να… κρατάει κάποια σειρά!!!

Όμως παρασύρθηκα και βγήκα εκτός θέματος.

Είναι λοιπόν γνωστή η ιστορία του Φλέμινγκ[2], του Βρετανού βακτηριολόγου που ανακάλυψε την πενικιλίνη, τελείως τυχαίως, βλέποντας ότι η μούχλα δεν αναπτύσσεται όπου υπάρχει κάποια ουσία στην οποία έδωσε το όνομα πενικιλίνη!

Και καταλήγω στο επίκαιρο θέμα που είναι πρώτο στην ειδησεογραφία τον τελευταίο καιρό. Το θέμα αυτό ξεκίνησε με το όνομα… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και κατέληξε… κορωνοϊός και… Σία, όπου «Σία» είναι όλη η… ακολουθία του. Ο κορωνοϊός λοιπόν ξεκίνησε (πρωτοεμφανίσθηκε) στην Άπω Ανατολή (Κίνα;) προ 2-3 ετών! Έκτοτε έχει μεταλλαχθεί και αλλάξει μορφές (ή επί το απλούστερον: έχει γεννοβολήσει) 5-10 φορές, κι έχει στείλει στον άλλο κόσμο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας[3], παρά τις προσπάθειες των ειδικών επιστημόνων να ανακαλύψουν το (κάποιο) ειδικό φάρμακο!…

Στη χώρα μας, ενώ υπήρξε κάποια κάμψη στην εξάπλωση της νόσου, για κάποιους λόγους(;) ανεβήκαμε πάλι στην κορυφή της μεταδοτικότητας μαζί με τη Γαλλία και την Ιταλία. Στην «ΕΣΤΙΑ» της 6/7/2022 (σήμερα δηλαδή) διαβάζω (σελ. 5): «Στην ευρωπαϊκή κορυφή της Covid η χώρα μας» (ακριβώς αντιγραφή) και ακολούθως αναφέρει ότι «γυρίσαμε στο ίδιο επίπεδο εκείνο του θέρους του 2020».

 

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Ενώ γράφω τα πιο πάνω, συγχρόνως ετοιμάζω και τις βαλίτσες μου για να επισκεφθώ για 40 ημέρες την πατρίδα μου τη Χίο, που δεν την αλλάζω με τίποτε. Την ίδια στιγμή ο τουρισμός… «βράζει»! Χιλιάδες τουρίστες έχουν κατακλύσει το νησί (κυρίως Τούρκοι, καλώς ή κακώς), ο δε κορωνοϊός ευρίσκεται στις… δόξες του!…

Ευχηθείτε μου λοιπόν καλό ταξίδι και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ (κυρίως)!

 

 

Πάντα με ΑΓΑΠΗ,

 

 

Αναστ. Ι. Τριπολίτης

[1]     Το τηλέφωνό μου δεν είναι απόρρητο (210 6853053) και μπορείτε – αν έχετε κάποιες απορίες – να μου τηλεφωνείτε!

[2]     Ο γνωστός Αλέξανδρος Φλέμινγκ (1881-1955).

[3]     Οι στατιστικές μπερδεύονται γιατί πολλάκις συμπεριλαμβάνουν και θανάτους από άλλα αίτια που (συν)υπήρχαν στον θανόντα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.