Η έλλειψη διασωστών είναι η αιτία υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου

Επίσκεψη στο νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε το πρωί ο διοικητής της  2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων, Χρήστος Ροϊλός, όπου μαζί με τον υπουργό Μετνάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη είδαν την πρόοδο των εργασιών στην Ψυχιατρική και Παθολογική κλινική και συναντήθηκαν με εκπροσώπους του ΣΕΣΝΟΧ και των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο κ. Ροϊλός επισήμανε ότι μέχρι τα τέλη Μαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και κάποιων δευτερευόντων εργασιών και η νέα πτέρυγα της Παθολογικής και της Ψυχιατρικής θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν.

Νέο ασθενοφόρο στο Πυργί

Παράλληλα ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ αναφέρθηκε και στο θέμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ το οποίο όπως είπε οφείλεται στην έλλειψη διασωστών.

” Ο διασώστης είναι σπάνια ειδικότητα στην Ελλάδα . Καταφέραμε βρήκαμε τρεις διασώστες και τους προσβάλαμε είναι μια ένεση” υπογράμμισε ο κ. Ροϊλός ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι μέσα στους επόμενους 6 μήνες το Κέντρο Υγείας Πυργίου θα αποκτήσει ένα σύγχρονο ασθενοφόρο μικρού όγκου.

Συνεργασία με ιδιωτικό τομέα η προσωρινή λύση για το ακτινολογικό του νοσοκομείου

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με την έλλειψη ιατρών στο ακτινοδιαγνωστικό, ανακοινώνοντας ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα προκηρυχθούν δύο θέσεις ακτινοδιαγνωστών” ” Προσπαθούμε να βρούμε λύση μέσα από τον νέο νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή . Θα ανακουφίσουμε το πρόβλημα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μέχρι να έρθουν νέοι γιατροί. Επίσης αν χρειαστεί θα μετακινηθούν γιατροί από τη 2η ΔΥΠΕ προς το νοσοκομείο για να βοηθήσουν”.

Ανακαίνιση επειγόντων περιστατικών

Επιπρόσθετα ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΑ προανήγγειλε την πλήρη ανακαίνιση της αίθουσας επειγόντων περιστατικών με  χρηματοδότηση από το  Ταμείο Ανάκαμψης . ” Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει τελειώσει το έργο και τέλος θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο ταμείο ανάκαμψης την ανακαίνιση του κτιρίου του Ψυχιατρικού Ξενώνα Νεοχωρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.