Η έντονη αστυνομοκρατία στον Βροντάδο έχει προκαλέσει προβληματισμό στους Ρουκετατζήδες

Την ώρα που ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης διαφημίζει σε τηλεοπτικό δίκτυο πανελλήνιας εμβέλειας τον Ρουκετοπόλεμο και προσκαλεί κόσμο να έρθει στο νησί για να παρακολουθήσει αυτό το μοναδικό έθιμο, την ίδια ώρα από το απόγευμα της Δευτέρας ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή του Βροντάδου με τους ελέγχους των διερχομένων οχημάτων να είναι εξονυχιστικοί για την εξεύρεση ρουκετών. Ομάδες της ΟΠΚΕ  διενεργούν ελέγχους σε οχήματα που περνούν από τον Βροντάδο για να διαπιστώσουν εάν μεταφέρουν ρουκέτες.

Η ανησυχία στις τάξεις των Ρουκετατζήδων για το τι θα γίνει το βράδυ του Μ. Σαββάτου είναι ιδιαιτέρως έντονη και προβληματίζει, καθώς οι άνθρωποι αυτοί είναι ταγοί του εθίμου, ασχολούνται με τις ρουκέτες μόνο επειδή το θέλουν δίχως να έχουν κανένα όφελος και διαπιστώνουν ότι κανένας εμπλεκόμενος φορέας δεν κάνει απολύτως τίποτα για να προστατέψει και να διατηρήσει το έθιμο.   Παρατηρούν απλά τα όσα γίνονται αφήνοντας τους να βγάλουν οι ίδιοι τα κάστανα από τη φωτιά.

Το νησί για πρώτη φορά μετά από χρόνια εχει κόσμο. Διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία έχουν έρθει για να καλύψουν το έθιμο . Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι υπεύθυνοι είναι να προστατέψουν αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά δίχως κέρδος και όφελος προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό αυτό το μοναδικό και ξεχωριστό έθιμο.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.