Η Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Χίου για την ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

Η 21η Νοεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε ως ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων. Ημέρα γιορτής των Εισοδίων της Παναγίας μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού, που με την ευλογία Της, οι Έλληνες έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας και ηρωϊσμού σε όλα τα πεδία των μαχών. Οι αγώνες μας ήταν πάντα με αντιπάλους δυνατότερους, πολυπληθέστερους και αλλόθρησκους. Πάντα στο παρελθόν, ο Έλληνας συνδύαζε τη μάχη για ελευθερία με τη δύναμη και τη χάρη του Θεού, του Χριστού και της Παναγίας. Ειδικά η Παναγία από τους βυζαντινούς χρόνους εθεωρείτο η προστάτιδα και η αρωγός του έθνους σε όλους τους αγώνες του.

Αν ανατρέξουμε στα βάθη της ιστορίας θα δούμε ότι, η πολεμική αρετή των Ελλήνων, είναι συνυφασμένη με την εμφάνιση της ελληνικής φυλής. Ανέκαθεν οι Έλληνες ήταν πολεμικός λαός, όχι όμως κατακτητικός.

Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, ισχυρότερες από ποτέ,  προβάλλουν ως  ο κύριος εγγυητής της ασφάλειας, της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας, και της δημοκρατίας της πατρίδας μας.

Ο Ελληνικός λαός από το υστέρημά του, αναγνωρίζοντας τη σημασία των Ενόπλων Δυνάμεων για τη χώρα προσφέρει αγόγγυστα, προκειμένου αυτές με τη διαρκή ανανέωση του εξοπλισμού τους να είναι πάντα σε θέση να αποτρέψουν κάθε επιβουλή, προσφέροντας παράλληλα και το έμψυχο υλικό που στην περίπτωση της Ελλάδας είναι μικρό σε αριθμό, αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι είναι μεγάλο σε αξία και ηθικό.

Γίνεται μια διαρκής καθημερινή προσπάθεια, οι Ένοπλες Δυνάμεις να προετοιμασθούν με τον καλύτερο τρόπο ώστε να είναι έτοιμες όταν χρειασθεί. Οι καιροί είναι δύσκολοι και ύποπτοι και δεν είναι δυνατόν κανείς να εφησυχάζει.

Πέραν όμως από το κύριο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, υπάρχουν και άλλα επί μέρους έργα που έχουν αυτές να επιτελέσουν.

Η κοινωνική προσφορά. Μεγάλη αποστολή μια και η χώρα μας αντιμετωπίζει συχνά πλείστα προβλήματα, η λύση των οποίων απαιτεί μεταξύ των άλλων την άμεση  αρωγή των Ενόπλων Δυνάμεων, (και τα οποία δημιουργούνται από τις θεομηνίες (πυρκαγιές – σεισμούς – πλημμύρες – χιονοθύελλες). Μάλιστα οι τελευταίες που έπληξαν πρόσφατα τη χώρα, ανέδειξαν και το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα αυτό).

Η  προσφορά αίματος  η  ιατρική βοήθεια σε οποιοδήποτε μέρος της ελληνικής επικράτειας, ακόμη και στο πλέον απομακρυσμένο χωριό.

Όλα τα παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκουν 24 ώρες το 24ωρο ακοίμητοι φρουροί των συνόρων (σε ξηρά, αέρα και θάλασσα), προκειμένου να υπάρχει ευημερία, ασφάλεια, ειρήνη, δημοκρατία, καταδεικνύουν τον υψηλό ρόλο του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.