Η ΑΕΝ Οινουσσών στη διεθνή λίστα με τα 30 καλύτερα Ναυτικά Πανεπιστήμια

Στη διεθνή λίστα με τα 30 καλύτερα ναυτικά  πανεπιστήμια σύμφωνα με την ανακοίνωση του ναυτιλιακού ειδησεογραφικού ιστότοπου www.allaboutshipping.co.uk  , συγκαταλέγεται η ΑΕΝ Οινουσσών.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

“Η ΑΕΝ Οινουσσών στην top 30 διεθνή λίστα Ναυτιλιακών Πανεπιστημίων και Σχολών.Σε υψηλό επίπεδο παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ακαδημία Εμπ. Ναυτικού Πλοιάρχων Οινουσσών σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημοφιλούς βρετανικού ναυτιλιακού ειδησεογραφικού ιστότοπου www.allaboutshipping.co.uk.

Το έγκριτο ναυτιλιακό ηλεκτρονικό έντυπο δημοσιοποίησε την top-30 λίστα των καλύτερων ναυτιλιακών και οικονομικών Πανεπιστημίων, με επίκεντρο τη ναυτιλία και το εμπόριο. Στην πρώτη πεντάδα προϊστανται ΜΙΤ και UCL, αλλά και το Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Αναμφίβολα η συγκεκριμένη κατάταξη αποτελεί μεγάλη τιμή, καθολική αναγνώριση κι υψηλή διάκριση για την ιστορική Σχολή των Οινουσσών. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα η διαρκής κι εξειδικευμένη εκπαίδευση αποτελεί τον παράγοντα ανάπτυξης κι εξέλιξης της ναυτιλίας, αναφέρει το σχετικό άρθρο.

“Education, education, education” η συνεχής εκπαίδευση είναι εκείνο, που χρειάζεται, για την αντιμετώπιση των απαιτητικών ζητημάτων, που ανακύπτουν στην ναυτιλιακή βιομηχανία.Η Ακαδημία μας έχει όλες τις προοπτικές και το έμψυχο δυναμικό για να ανταγωνιστεί ιστορικά και διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Απαιτείται αναβάθμιση τόσο του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των κτιριακών υποδομών, όσο και θεσμικός εκσυγχρονισμός των προγραμμάτων της εκπαίδευσης και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό από την πλευρά της Πολιτείας. Συγχαρητήρια στη Διοίκηση, το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, αλλά και τους Σπουδαστές και Σπουδάστριες για τη σημαντική αυτή διάκριση, που δημιουργεί νέες προσδοκίες και κατάκτηση υψηλότερων κορυφών”, αναφέρει ο κ. Δανιήλ.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.