Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (-ΕΣ) ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ-ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ Γράφει ο Αναστ. Τριπολίτης, Ιατρός και τ. Αιμοδότης

 

5 Οκτωβρίου 2021

 

Δεν έχουν περάσει 10-15 ημέρες αφότου αναφερθήκαμε στον Ερυθρό Σταυρό, την Ερυθρά Ημισέληνο και τον Μάρκο Πιτσιπιό[1], και σε σχετική συζήτηση με τον Πατέρα Μανώλη Δανδουλάκη, σκεφθήκαμε να κοινοποιή­σομε στο ευρύτερο κοινό, λίγα λόγια (γραπτώς) για την αιμοδοσία που γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στη γειτονιά μας. Έτσι, κατόπιν συνεννοήσεως, ο Πατήρ Εμμανουήλ Δανδουλάκης, είχε την καλοσύνη να μου δώσει γραπτώς το ιστορικό και τα επιτεύγματα του Συλλόγου μας. Παραθέτω λοιπόν επακριβώς αυτά που μου έστειλε ο π. Δανδουλάκης, ο οποίος ήταν και παραμένει η καρδιά (η ψυχή, αν προτιμάτε) του Συλλό­γου μας.

Με χαρά διαπίστωσα ότι ήμουν από τα Ιδρυτικά Μέλη, και παραμένω Επίτιμο Μέλος (το είχα ξεχάσει)[2]. Βέβαια από ετών, λόγω γήρατος και λόγω λήψεως φαρμακευτικών ουσιών, έχω παύσει να δίδω αίμα, πάντα όμως προτρέπω τους νέους και υγιείς συνανθρώπους μας να προσφέρουν αίμα!…

Απ’ότι διαπιστώνω (μαθαίνω) και στην ιδιαιτέρα μου πατρίδα τη Χίο, η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ πάει καλά!!! Και η εδώ (Πολύδροσο) αιμοδοσία πάει καλά, παρά τις άσχημες συνθήκες (COVID-19) που επικρατούν.

Αδέλφια, δεν αρκεί απλώς να λέμε «Αγαπάτε Αλλήλους», ας το εφαρμόζομε όταν μπορούμε.

Με Χριστιανική ΑΓΑΠΗ,

Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης

Ιατρός και τ. Αιμοδότης

[1]     Για όσους δεν είχαν διαβάσει το σχετικό άρθρο, ο Μάρκος Πιτσιπιός ήταν (είναι) ο Ιδρυτής της Ερυθράς Ημισελήνου.

[2]     Πλησιάζω (ένας μήνας έμεινε) να κλείσω τα 80 χρόνια ζωής. Για την προσφορά μου στο θεσμό (καθήκον καλύτερα) της Αιμοδοσίας έχω βραβευθεί στο παρελθόν με «Δίπλωμα μετά χρυσού μεταλλίου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.