Η Αμανή δεν είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη

 

Την πικρία της για την απραξία και αδιαφορία που επέδειξε η δημοτική αρχή στο θέμα  του έργου του λιμανιού της Βολισσού, εξέφρασε η δημοτική σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία για τη Χίο» Βιβή Ποταμούση. Η κα Ποταμούση φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ» της Γρηγορίας Μαχαλιά και του Γιάννη Μανωλάκη και   αναφέρθηκε εκτενώς σε όλο το ιστορικό του έργου του λιμανιού, υπογραμμίζοντας ότι με τη λήξη της τελευταίας παράτασης στη χρηματοδότηση που είχε δοθεί μέχρι 31-12-22, χάθηκε οριστικά και το έργο « Με την παρέμβαση πολλών Βολισσιανών της Αττικής και του υπουργού  Μετανάστευσης  Νότη Μηταράκη η χρηματοδότηση ου 1,2 εκ ευρώ για το λιμάνι της Βολισσού είχε πάρει δύο παρατάσεις, με την τελευταία να λήγει 31/12/22 και τη δημοτική αρχή να μένει άπραγη ως συνηθίζει», είπε η κα Ποταμούση συμπληρώνοντας ότι στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των αρμόδιων υπουργείων είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες, τις οποίες και δεν ακολούθησε ποτέ η δημοτική αρχή. « Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος  είχε πει ότι το έργο είχε παγώσει και το ξεπάγωσε η δημοτική αρχή με χρηματοδότηση 1,5εκ ευρώ. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι το έργο έχει χρηματοδότηση 1,200,000 ευρώ. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πέρσι τον Φεβρουάριο συμμετείχα και εγώ και οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν σαφείς οδηγίες στον δήμο να κάνει αίτημα στο υπουργείο ώστε να γίνει η παραχώρησης και να αναλάβει ο δήμος την εκτέλεση του έργου. Από τότε μέχρι και σήμερα ο δήμος έμεινε άπραγος και χάσαμε τη χρηματοδότηση. Δυστυχώς για εμάς τους κατοίκους της Αμανής, δεν αποτελούμε προτεραιότητα της δημοτικής αρχής».

Την αχαριστία την έχω συνηθίσει

Η κα Ποταμούση αναφέρθηκε και στην πικρία που ένοιωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πίτας της ΔΕΕΠ Χίου, καθώς ‘όπως είπε ουδείς από τους υπεύθυνους δεν είχε την ευθιξία να συμπεριλάβει έστω και μία γυναίκα  στον κατάλογο των ομιλητών . « Την αχαριστία των ανθρώπων την έχω συνηθίσει. Με ενόχλησε αφάνταστα ότι καμία γυναίκα της ΝΔ δεν βρέθηκε στο πόντιουμ να μιλήσει. Και ευτυχώς στη ΝΔ υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν αγωνιστεί για το κόμμα σε δύσκολες περιόδους, όπως η κα Γιαννούλου, η κα Ψώρρα, η κα Μικέδη και πολλές πολλές άλλες. Με αυτό εξοργίστηκα», κατέληξε η κα Ποταμούση καλώντας τους πολίτες της Χίου να δώσουν τη ψήφο τους στις γυναίκες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.