Η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για τα σπασμένα πεζοδρόμια

Με αφορμή τα δημοσιεύματα με τα σπασμένα πεζοδρόμια, στο Δ’ Τμήμα του περιφερειακού δρόμου που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου εξεδόθη το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Την Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Μαΐου δημοσιεύθηκαν στα τοπικά μέσα φωτογραφίες από σπασμένα πεζοδρόμια στον πρόσφατα κατασκευασμένο κόμβο του περιφερειακού με την οδό Σαρικάκη. Ως Υπηρεσία θεωρήσαμε αναγκαίο να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας με τα παρακάτω:

Τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια κατασκευάσθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Δρόμος για την παράκαμψη της πόλης τμήμα Δ» το οποίο ολοκληρώθηκε στις 21/12/2018. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται σε αυτήν την χρονική περίοδο στους κόμβους του περιφερειακού αφορούν την τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση υπαίθριων σταθμών αυτοκινήτων και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου κυκλοφορίας». Περιλαμβάνει ενδεικτικά την τοποθέτηση 36 ιστών σηματοδότησης και  1700 μέτρων σωληνώσεων.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του περιφερειακού ενσωματώθηκε το σύνολο των απαιτούμενων σωληνώσεων διέλευσης καλωδίων φωτεινής σηματοδότησης που διέρχονταν στα όρια παρέμβασης. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες, έχουν τοποθετηθεί σωληνώσεις διέλευσης δικτύου ΟΤΕ και αναμονές ύδρευσης/αποχέτευσης ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε άσκοπη τομή του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων. Με τον τρόπο αυτό οι μοναδικές εργασίες που προβλέπονταν να πραγματοποιηθούν στα νέα πεζοδρόμια ήταν η τοποθέτηση αγκυρίων πάκτωσης των ιστών φωτεινής σηματοδότησης (έκαστη βάση απαιτεί καθαίρεση μόλις 0.5-0.8m2 πεζοδρομίου). Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο τμήμα Α οι ιστοί φωτεινής σηματοδότησης έχουν ήδη τοποθετηθεί στο σύνολο τους και οι φθορές στα νέα πεζοδρόμια περιορίζονται στα σημεία πάκτωσης των ιστών. Η υπηρεσία παρουσία του αναδόχου υπέδειξε την υφιστάμενη υποδομή για την διέλευση της καλωδίωσης σε όλους του κόμβους.

Την Παρασκευή 3/5/2019 χειριστής μηχανήματος του ανωτέρω έργου και παρά τις οδηγίες που είχε λάβει ο Ανάδοχος από την Υπηρεσία μας (είχαν σημανθεί επακριβώς τα τμήματα που πρέπει να καθαιρεθούν) καθαίρεσε άσκοπα 24μ (12m2) πεζοδρομίου. Για την καθαίρεση αυτή η Τεχνική Υπηρεσία ουδέποτε έχει συναινέσει. Η αποκατάσταση τους θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του αναδόχου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.