Η απάντηση του Δημάρχου Χίου στην αποχή της Αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Στις Δημοτικές εκλογές του 2019 από μια πλειάδα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων ο λαός της Χίου επέλεξε τους 41 να τον υπηρετήσουν δια της παρουσίας και της συμμετοχής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο είναι το κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο στην λειτουργία του Δήμου.

Σε αυτό μεγάλη πλειοψηφία, λόγω της απλής αναλογικής, έχουν οι έξι παρατάξεις της μειοψηφίας.

Στα δύο χρόνια θητείας αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου όλες αυτές οι παρατάξεις, έχουν εφεύρει ως πολιτική λύση την ΑΠΟΧΗ τους από τις συνεδριάσεις, ευτελίζοντας κατά τον χειρότερο τρόπο τον κορυφαίο αυτό θεσμό και την Δημοκρατία.

Το έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα τέσσερις φορές και συνεχίζουν.

Ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί η αστεία πρακτική της συνεχόμενης ΑΠΟΧΗΣ.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, γεννιέται η απορία σε όλους τους δημότες, γιατί το κάνουν, αφού έχοντας την πλειοψηφία μπορούν να ψηφίσουν όποιο θέμα θέλουν, όποτε το θέλουν και για όποιο σκοπό θέλουν.

Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί και να αποφασίζει με βάση τους υπάρχοντες νόμους. Δεν νομοθετεί.

Νομοθετεί το Κοινοβούλιο.

Εξ αυτών, όπως αποδεικνύεται, έχουν αποφασίσει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να εκβιάζουν δια της ΑΠΟΧΗΣ τους, ώστε να μην λειτουργεί ο Δήμος Χίου, μόνο και μόνο για να κάνουν στείρα αντιπολίτευση. Και βέβαια έχουν και την Πανελλαδική αυτή πολιτική πρωτοτυπία, αποτελώντας ένα ιδιαίτερα αρνητικό παράδειγμα για την ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού ο μοναδικός στόχος και επιδίωξη τους είναι να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ τους Χιώτες, τις Χιώτισσες και τον τόπο συνολικά.

 

Ο Δήμαρχος όμως και η Δημοτική Αρχή αταλάντευτα και αποφασιστικά θα συνεχίσουν με την προσπάθεια και το έργο τους να υπηρετούν το κοινό καλό και να φροντίζουν για την πρόοδο και την ευημερία όλων των δημοτών.

 

Ο καθένας άλλωστε  κρίνεται από τις πράξεις του.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.