Η Αποκαθήλωση ! Έπεσε η Αυλαία ιστορίας 53 χρόνων ! Τέλος περιοχή ΑΥΓΟΥΣΤΗ ! …..

 

Δυστυχώς μετά από 53 χρόνια θα ξεχαστεί από τις επερχόμενες γενεές το όνομα περιοχή Κλινικής ΑΥΓΟΥΣΤΗ.
Κατέβηκε και το τελευταίο σημείο πού σηματοδοτεί ένα όνομα μία ολόκληρη ιστορία ζωής και Δημιουργίας. Η Πινακίδα ! Πώς αλλάζουν οι καιροί πως τελειώνει μία ιστορία που υπήρξε για την Χίο σημείο αναφοράς.
Για να παρουσιάσει κάποιος την Ιστορία και το Μεγαλείο πού ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε κατά καιρούς μέσα στην κλινική Αυγουστή με όλες τις διακυμάνσεις πού υπήρξαν χρειάζονται πολλοί τόμοι βιβλίων. Πολλοί βρεθήκαμε για έξι ή και περισσότερα χρόνια! Ορισμένοι όμως έζησαν όλη την ζωή τους. Μεγάλωσαν παντρεύτηκαν έκαναν παιδιά συνταξιοδοτήθηκαν και βλέπουν σήμερα όπως και εγώ πού είχα με τον δημιουργό μία σχέση πατέρα προς τέκνο να γίνεται ή αποκαθήλωση και να κλείνει ή Αυλαία μίας ζωής μίας μεγάλης δημιουργικής ιστορίας.
Μέσα σ’αυτό το υπέροχο κτίριο μεγάλωσα ερωτεύτηκα μορφώθηκα επαγγελματικά και μεγαλούργησε ή Χειρουργική της εποχής με την νέα για τα χρόνια εκείνα της ενδοτραχειακής νάρκωσης πού έδινα και με πρώτο χειρουργό τον Κωνσταντίνο ΒΑΛΑΝΤΑΣΗ.
Η ιστορία στο μεγαλύτερο μέρος και με επιστημονικούς ιατρικούς πρωτοποριακούς άθλους θα παρουσιαστεί μελλοντικά στο υπό διαμόρφωση νέο μου βιβλίο Ιατρικά Γεγονότα τής Χίου 1963 έως 1980.
Λυπούμαι ειλικρινά πού μέχρι τέλους δεν βρέθηκε λύση για να παραμείνει σε λειτουργία αυτό το κτίριο πού κτίστηκε ειδικότερα τα χρόνια της δεκαετίας 1960 για κλινική με τα σύγχρονα μέσα της εποχής ! Και φθάσαμε στο σημείο να δούμε να κατεβαίνει η ΑΥΛΑΙΑ ! Μια παροιμία βέβαια λέει για όλες τις επιχειρήσεις και για όλα τα επαγγέλματα ότι εάν δεν την διαχειρίζεσαι ό ίδιος δηλαδή ( Αν δεν βρέξεις κώλο, Ψάρι Δεν τρως) Αυτό δυστυχώς Συμβαίνει την σήμερον ημέρα.
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν μία ολόκληρη ιστορία !
Χίος 22 Αυγούστου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.