Η «αποχή» από τα φαρμακεία έφερε έκτακτα μέτρα στις γιορτές

Οι πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν, στο βαθμό που περίμεναν κυβέρνηση και ειδικοί, στο κάλεσμα για self test ενόψει των ρεβεγιόν που θα γίνουν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, διατέθηκαν έως τώρα 3.032.000 self test από φαρμακεία.

Ο αριθμός είναι μικρός, σύμφωνα με το στόχο που είχαν θέσει κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι όταν κατέληγαν στο συγκεκριμένο μέτρο ως ένα επιπλέον «όπλο» στη μάχη κατά της πανδημίας και ειδικότερα της μετάλλαξης Όμικρον.

Επειδή μπαίνουμε σε γιορτινή περίοδο, όπου θα υπάρξουν αμέτρητες συναθροίσεις σε σπίτια και γενικά κλειστούς χώρους, η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνουν self test προληπτικά από όλους τους ενήλικες, προκειμένου να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορονοϊό.

Όμως, η μικρή συμμετοχή στα δωρεάν self test οδήγησε τελικά στην υποχρεωτικότητα των rapid test, που όπως αποκάλυψε νωρίς σήμερα το Dnews, θα έρθουν για όλους -και για εμβολιασμένους- την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμη μέτρο που έχει συζητηθεί είναι η… μονιμοποίηση των δωρεάν self test σε όλους μετά τις γιορτές.

Η Όμικρον «μονιμοποιεί» τα self test

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να έχει μειωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, όμως έχει «εκτοξευθεί» ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνώσεων, δημιουργώντας ανησυχία στους ειδικούς.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη Όμικρον, ο προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας γίνεται πολύ μεγάλος.

Ως εκ τούτου, το σενάριο να… μονιμοποιηθούν τα self test για όλους, μετά τις γιορτές, δεν είναι διόλου απίθανο, ειδικά μετά την πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα που εμφανίζει η Όμικρον.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.