Η αποχώρηση Μιχαηλίδη θα συσπειρώσει τοπικά τη ΝΔ

 

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου Λευτέρης Μπλάτζιος στην εκπομπή «ΆΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ» του ΑΝΤ1 Αιγαίου.

Ο κ. Μπλάτζιος μίλησε για την πρόσφατη απόφαση του Σταύρου Μιχαηλίδη να αποχωρήσει από το κόμμα της ΝΔ να θέσει υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στη Χίο, αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που ανέλαβε τα ηνία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, ξεκαθάρισε τη θέση του για τη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών που σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση της ΝΔ ενώ προανήγγειλε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Σταμάτη Κάρμαντζη στον Δήμο Χίου.

Ο θυμός των ψηφοφόρων της ΝΔ για την απόφαση Μιχαηλίδη έχει μετατραπεί σε συσπείρωση  

Λανθασμένη χαρακτήρισε την απόφαση του Σταύρου Μιχαηλίδη να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ  Λ. Μπλάτζιος, υπογραμμίζοντας ότι και άλλοι υποψήφιοι στο παρελθόν πικράθηκαν ή απογοητεύθηκαν που δεν συμπεριλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ αλλά δεν μεταπήδησαν σε άλλον πολιτικό χώρο.

« Θεωρώ μεγάλο λάθος την απόφασή του αλλά και την όλη του στάση. Πριν τρεις εβδομάδες στην πίτα της ΝΟΔΕ εξυμνούσε της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ξαφνικά επηρεασμένος από κάποια δημοσιεύματα περί μη συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο  αλλάζει στάση, εκδίδει μια ανακοίνωση πολύ σκληρή για το κόμμα που τον τίμησε τρεις φορές . Αυτή η στροφή του προς το ΠΑΣΟΚ έχει θυμώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ οι οποίοι θα μετατρέψουν τον θυμό τους σε συσπείρωση», είπε ο κ. Μπλάτζιος συμπληρώνοντας ότι το ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος δεν το φτιάχνει ο εκάστοτε Βουλευτής αλλά ο πρόεδρος του κόμματος. «Κατανοώ την απογοήτευσή του και την πικρία του. Αλλά θέλω να του υπενθυμίσω ότι και σε προηγούμενα ψηφοδέλτια πολλοί ήταν εκείνοι που αποκλείστηκαν, όπως οι κ.κ. Ευαγγελινός, Τρομπούκης, Μαλαφής ,  Γιαννούλου αλλά κανένας από αυτούς δεν μετεγγράφει σε άλλο πολιτικό χώρο. Σεβάστηκαν την απόφαση του Προέδρου και παρέμειναν στο κόμμα στηρίζοντάς το».

Δεν έχει ανάγκη η ΝΔ από τον  Μιχαηλίδη

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ επισήμανε ότι οι ψήφοι που λαμβάνει ο κάθε υποψήφιος δεν είναι προσωπικοί αλλά ανήκουν στο κόμμα. « Οι 5000 ψήφοι που έλαβε ο κ. Μιχαηλίδης δεν είναι προσωπικοί. Οι ψηφοφόροι πρώτα επιλέγουν κόμμα και μετά υποψήφιο. Επιλέγουν ποιο κόμμα πιστεύουν ότι είναι ικανό να κυβερνήσεις και έπειτα ποιος από τους υποψηφίους είναι καταλληλότερος. Έλαβε αυτό τον αριθμό ψήφων ως υποψήφιος της ΝΔ. δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί τον ακολουθούν όπου πάει», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει ανάγκη από τον κ. Μιχαηλίδη διότι έχει πολλά αξιόλογα στελέχη σε σύγκριση πάντα με τα υπόλοιπα κόμματα.

 

Απόλυτα ευχαριστημένος  από τα έργα της ΝΔ στο νησί

Ικανοποιημένος από τα έργα που υλοποιούνται στη Χίο επί κυβερνήσεως  ΝΔ δηλώνει ο Λευτέρης Μπλάτζιος . « Αλίμονο αν δεν ήμουν ευχαριστημένος. Γίνονται έργα που συζητιούνται 50 χρόνια και ουδείς δεν τα είχε αγγίξει»

Ηλεκτρική καρέκλα η Προεδρία της ΝΟΔΕ

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ μίλησε και για τη δύσκολη περίοδο που ανέλαβε τα ηνία της ΔΕΕΠ.

« Ανέλαβα στη δυσκολότερη περίοδο και όλοι μου έλεγαν  ότι αναλαμβάνω ηλεκτρική καρέκλα. Όμως τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης τα καταφέραμε. Το κόμμα πρέπει να το στηρίζεις στα δύσκολα».

Μια δομή καταγραφής και ταυτοποίησης θα προσελκύει νέους μετανάστες

Την άποψή του περί δημιουργίας μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής 1500 ατόμων που θα λειτουργεί αποτρεπτικά όπως είπε για τον ερχομό νέων μεταναστών εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χιου. « Εγώ είμαι πάντα με το δίκιο και την πλειοψηφία του κόσμου. Δεν είμαι υπέρ ανοικτής δομής και δεν συμφωνώ με δομή καταγραφής και ταυτοποίησης γιατί έτσι είναι σαν να τους λέμε ελάτε.  Μια κλειστή δομή θα λειτουργήσει αποτρεπτικά»

Τέλος ο κ. Μπλάτζιος δήλωσε ο τι θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Κάρμαντζη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.  « Δεν μου αρέσει η εικόνα που παρουσιάζει το σημερινή ΔΣ αλλά θεωρώ ότι φταίει το γεγονός της ύπαρξης πολλών παρατάξεων και της δημιουργίας αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση».

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.