Η αύξηση του κόστους εργασίας ταλανίζει τους μαστιχοπαραγωγούς

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Χιώτικη Διαφάνεια ο Πρόεδρος της  Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, Γεώργιος Τούμπος, έκανε λόγο για το ζήτημα δυσκολίας εύρεσης εργατικού προσωπικού με στόχο την καλλιέργεια και παραγωγή των μαστιχόδεντρων. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΜΧ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών της απέστειλε αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου με σκοπό την απόδοση ανθρώπινου δυναμικού από τρίτες χώρες. Όπως ο ίδιος εξήγησε, κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής καθώς το κώλυμα είναι Πανελλαδικό και δεν δύνανται να δοθούν άδειες παραμονής στην Ελλάδα σε κατοίκους τρίτων χωρών με διαμονή 6 και 7 μηνών.

Παράλληλα επεσήμανε πως εφόσον υφίσταται μείωση των εργατών  την περίοδο αυτή, ενώ έχει αυξηθεί το κόστος αποπληρωμής εργασίας αυτών, οι μαστιχοπαραγωγοί βρίσκονται σε σκέψεις και προτιμούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια μόνοι τους, ώστε παρά το μειωμένο κέρδος που θα αποφέρουν, να μη ζημιωθούν περαιτέρω οικονομικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.