Η ΒΟΜΒΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ

Το καθεστώς Ερντογάν έχει απασφαλίσει και τα παίζει όλα για όλα. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό αλλά και το πως αποκρύπτει στοιχεία για την εξάπλωση της πανδημίας είναι εγκληματικά.
Είναι ενδεικτικό για τον σεβασμό που δείχνει ακόμη και στους πολίτες της χώρας του.
Το περίεργο βέβαια είναι ότι βρίσκει αποδοχή και ταύτιση από συγκεκριμένους γνωστούς και μη εξαιρετέους κύκλους εντός Ελλάδας.

Από την 1η Μάρτη έχουμε έκτακτα μέτρα όσον αφορά στους παράνομα νεοεισερχόμενους που υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς (χωρίς δικαίωμα υποβολής ασύλου, μεταφορά και απέλαση από κέντρα της ενδοχώρας).
Τηρήθηκαν όμως όλα αυτά;
Για τους 254 που κρατούνται σε απαράδεκτες συνθήκες στο ”Μπούρτζι” υποτίθεται ότι η μεταφορά θα γίνει αύριο με καθυστέρηση 2 εβδομάδων από τις εξαγγελίες του Υπουργού.
Υπήρχαν όμως και περίπου 120-130 μετανάστες που αφίχθησαν το πρωί εκείνο της 1ης Μαρτίου οι οποίοι οδηγήθηκαν, παραβαίνοντας κάθε οδηγία, στην ΒΙΑΛ. Οι 40 εξ αυτών ήταν υπό κράτηση σε χώρο της ΒΙΑΛ αλλά με εντολή της διεύθυνσης του κέντρου, χθες αφέθησαν ελεύθεροι.
Τώρα όλοι έχουν προστεθεί στον ήδη πλεονάζοντα πληθυσμό. Η Υπηρεσία Ασύλου εξαιτίας της πανδημίας ανέστειλε εργασίες από 13 Μαρτίου έως 10 Απριλίου.

Συμπερασματικά , δικαιώνονται οι Καμποχωρούσοι και όλοι οι συμπαραστεκόμενοι για τον αποκλεισμό της ΒΙΑΛ με μόνο στόχο να μή προστεθούν οι νεοεισερχόμενοι στον ήδη υπερδιογκωμένο καταυλισμό γιατί ακυρωνόταν ξεκάθαρα κάθε ενέργεια προστασίας της δημόσιας υγείας.
Παρόλα αυτά οι Καμποχωρούσοι τιμωρήθηκαν από την Ελληνική δικαιοσύνη για παρακώλυση συγκοινωνίας!
Οι συνθήκες συνωστισμού στην ΒΙΑΛ είναι χαρακτηριστικές από τις χθεσινές φωτογραφίες που έστειλε σε τοπικό μέσο αστυνομικός(φώτο σε σχόλιο),μεταφέροντας την αγωνία που υπάρχει.

Στο σημερινό βίντεο φαίνονται εμφανέστατα (δεξιά και αριστερά της οδού) οι τεράστιοι σωροί ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ που έχουν συγκεντρωθεί, χωρίς να δίνει κανένας σημασία.

Δεν υπάρχει καμία πρόληψη και ενημέρωση, ούτε μαζικές συλλογές δειγμάτων και αναλύσεων, βάζοντας εργαζόμενους, μετανάστες, κάτοικους και γενικά ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νησί ,στην παθητική αποδοχή της μοίρας. Την αναμονή δηλαδή της έκρηξης από την υγειονομική βόμβα που είναι πυροδοτημένη!
Προειδοποιούμε ότι : Το νησί θα μπει σε διπλή καραντίνα.
ΚΑΙ την μεταναστευτική που υφίστανται 5 χρόνια τώρα, ΚΑΙ την υγειονομική!
Σήμερα Μακρόν , Μέρκελ και Ερντογάν θα …παζαρέψουν. Τονίζουμε προς την Ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθούμε άλλον εμπαιγμό και απομόνωση. Από την στιγμή που η ενδοχώρα έχει κορεστεί και υπάρχουν τρομερές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, τα νησιά της ακριτικής γραμμής έχουν καταστραφεί και αποσταθεροποιηθεί, πρέπει να αναζητηθούν άμεσες βιώσιμες λύσεις που θα λειτουργήσουν ΚΑΙ αποτρεπτικά.
Σαφέστατα η εξέταση ασύλου πρέπει να γίνεται εκτός Ευρωπαϊκού εδάφους. Όμως μέχρι αυτό να γίνει αυτό αποδεκτό από την Ε.Ε., πρέπει να αναζητηθούν περιοχές μεταξύ των ακριτικών νησιών και της ενδοχώρας στις οποίες θα μπορούσε να γίνει η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος χωρίς να επηρεάζεται η εθνική ασφάλεια,η οικονομία, η δημόσια υγεία, η πολιτισμική και κοινωνική συνοχή των ακριτικών νησιών, που επωμίζονται το διπλό βάρος της εισόδου και της σχεδόν μόνιμης παραμονής.
Η λύση πρέπει να είναι βιώσιμη διασφαλίζοντας τα εθνικά συμφέροντα, να αναγνωρίζεται η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ προστασίας των πληθυσμών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των Ευρωπαϊκών συνόρων και να μην αφήνει την Ευρώπη και πρωτίστως τα νησιά να εκβιάζονται από τον κάθε παρανοϊκό δικτάτορα.

Τρία χρόνια πριν από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου η Παγχιακή είχε κλείσει την ομιλία της, προφητικά, ως εξής :

Αν το Ευρωπαϊκό όραμα ενταφιαστεί σε αυτά εδώ τα Ευρωπαϊκά ακριτικά νησιά, νομίζετε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο, σε λίγο χρονικό διάστημα και στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.