Η γιορτή των Μπουναμάδων 2020 από τον ΦΟΒ

Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ γιορτάζει φέτος 96 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Χίου (1924-2020) και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την   

Τετάρτη  1η Ιανουαρίου 2020 και ώρα 5.30 μ.μ στις εγκαταστάσεις του,

την παραδοσιακή γιορτή των Μπουναμάδων που τελείται ανελλιπώς από το 1956.

Την πίτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

  • Θα προσφερθεί το αναμνηστικό των 107 χρόνων από τη μάχη του Αίπους στον Ταξίαρχο Χίου κ.Σταύρο Παπασταθόπουλο στο πρόσωπο του οποίου τιμάται ο Ελληνικός Στρατός για το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει  στους πολίτες και για τη συμβολή του στις εκδηλώσεις μνήμης της μάχης του Αίπους.

Θα τιμηθούν με αναμνηστική πλακέτα η κ. Δέσποινα Χούλη-Βλυσίδου για την πολυετή προσφορά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εν γένει κοινωνική δράση της, ο Βρονταδούσης αθλητής υδατοσφαίρισης Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης για την καθοριστική συμβολή του στην κατάκτηση 3 χρυσών μεταλλίων με την Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών Υδατοσφαίρισης και η Σταυρούλα Βασιλάκη ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της στην θεατρική Ομάδα του Φ.Ο.Β με την ευκαιρία της κατάκτησης του B΄ Γυναικείου Ρόλου στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας τον Ιούλιο του 2019.

  • Θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο από την καλοκαιρινή εκδρομή του Φ.Ο.Β. στον Ηρωικό-Μαρτυρικό-Αλησμόνητο Πόντο που επιμελήθηκε ο Νίκος Γεωργούλης
  • Θα ακουστούν μπουναμάδες (έμμετροι σατιρικοί στίχοι)

των Ιάκωβου ΜπριλήΔημήτρη Κυριαζή και Αριστείδη Ζαννίκου.

Η χορωδία του Φ.Ο.Β. υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Σταύρου Στείρου θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.