Η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας θύμισε παλιές καλές εποχές

 

Λαοθάλασσα στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Χίου, πρώην ΝΟΔΕ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Χανδρής.

Γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Χανδρής” στην πρώτη εκδήλωση της ΔΕΕΠ Χίου, πρώην ΝΟΔΕ. Μετά από αρκετά χρόνια όλοι οι νεοδημοκράτες θυμήθηκαν τις καλές εποχές της παράταξής της ΝΔ, αφού εδώ και αρκετά χρόνια η ΝΟΔΕ βρισκόταν σε αδράνεια. Παιδιά νέα έδωσαν το παρόν, αλλά και αρκετός κόσμος που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ακόμα περισσότερος, αν δεν υπήρχαν τα μέτρα κατά της COVID 19. Αισθητή βέβαια, ήταν η απουσία πρώην Βουλευτών, πρώην Δημάρχων, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων που ανήκουν στην γαλάζια παράταξη και έχουν επωφεληθεί πολιτικά από αυτήν.

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας Gérard Larcher, ο οποίος ήταν καλεσμένος του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου της Ν.Δ., Νότη Μηταράκη στο νησί μας για το προσφυγικό και λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας δεν κατάφερε τελικά να ταξιδέψει, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πτήση του προς την Αθήνα. Έτσι τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Χίου. Παίρνοντας το λόγο και απευθυνόμενος σε όλους τους παρευρισκομένους μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την Ελλάδα, τη Χίο, και την Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι η Ν.Δ είναι μια παράταξη – αδελφή με τους Γάλλους Ρεπουμπλικάνους. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, για όλο το έργο του, και όλα όσα έχει καταφέρει αυτά τα δυο χρόνια στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Αυτοί που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και πήραν το λόγο στο βήμα, ήταν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας Gérard Larcher, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Νικόλαος Νύκτας, η Εκπρόσωπος της Στέγης Ε.Γ.Α.Ν.Υ., Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων στη Χίο, όπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έσοδα από την χθεσινή εκδήλωση θα δοθούν στο εν λόγω ίδρυμα.

Επίσης, το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου, Γιάννης Ξενάκης, ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε., Φώτης Γιαννίρης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντελής Νεαμονίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Συγκοινωνιών, Λεωνίδας Αθηνάδης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κυριάκος Ζωάνος, και πολλοί άλλοι.

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου, Ελευθέριος Μπλάντζιος από το βήμα έστειλε το δικό του μήνυμα συσπείρωσης, καλώντας όλους τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να συμπορευτούν όλοι μαζί, να έρθουν κοντά στην Ν.Δ. για ένα μεγάλο νέο ξεκίνημα. Ευχαρίστησε όλους, όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση και ζήτησε «να αφήσουμε πίσω κάθε πικρία και κάθε απογοήτευση που τυχόν δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια». Η εκδήλωση αυτή έκανε όλους τους Νεοδημοκράτες να νιώσουν, όπως τις παλιές καλές εποχές. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία, όπως ακριβώς γίνεται σε μια οικογένεια, να συζητηθούν θέματα που απασχολούν το νησί μας και την πατρίδα μας.

Μιλώντας φιλικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κυδώνη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης τόνισε τις αλλαγές στη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος, μίλησε για τα μεγάλα έργα που γίνονται αυτή τη στιγμή στο νησί μας, όπως το αεροδρόμιο, ο δρόμος “Ιωάννου Χρήστου”, ο παραλιακός δρόμος του αεροδρομίου, το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, το νέο δικαστικό Μέγαρο, η επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Λ. Αιγαίου και άλλα πολλά.

 

Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων που πραγματοποιούνται στο δήμο μας, όπως το αντιπλημμυρικό έργο στα Μεστά, τα ιαματικά λουτρά της Κεράμου και το μεγάλο έργο που γίνεται μέσα στην πόλη της Χίου αντιπλημμυρικό “Καλοπλύτου”, μάλιστα παρών ήταν και ο ανάδοχος του έργου Γιάννης Ζανάρας, ο οποίος χαριτολογώντας ανέφερε ότι δέχεται πιέσεις η ΤΕΧΝΕΤ για την συντόμευση και ολοκλήρωση του έργου από το Δήμαρχο Χίου, σημειώνοντας ότι «εμείς προχωράμε το συντομότερο για το έργο ολοκλήρωσής του».

 

Στη συνέχεια, μιλώντας στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κυδώνη, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, μας ανέφερε τα έργα που έχει σε προτεραιότητα, αλλά και για τα έργα που βρίσκονται ακόμη υπό σκέψη, όπως ένα μεγάλο έργο που δε θέλησε να μιλήσει πολύ για αυτό, γιατί ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία μελέτη, πρόκειται για τον περιφερειακό δρόμο, ο οποίος θα ενώνει τα Μεστά με τα Καρδάμυλα. Ακόμη, στα άμεσα σχέδια του είναι η αξιοποίηση μέρους του εκθεσιακού κέντρου “ΚΑΛΟΥΤΑΣ”  ώστε να εγκατασταθούν εκεί υπηρεσίες, όπως η Πρωτοβάθμια που μέχρι τώρα στεγάζεται στην οδό Οινοπίωνος και το υπόλοιπο κέντρο να αξιοποιηθεί για άλλους λόγους, όπως πχ. εκθέσεις κ.ά..  Τέλος, πρόσθεσε τα έργα, όπως παράκαμψη Βροντάδου και Καλλιμασιάς, έργα τα οποία χρειάζονται χρόνο και μεράκι για να υλοποιηθούν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.