Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά

 

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και απλός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα, λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κηδεία της γίνεται με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, καθώς κηρύχθηκε εθνικό πένθος.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται εκεί, θέλοντας να απευθύνει το δικό του ύστατο χαίρε, φωνάζοντας «Αθάνατη».

Η εξόδιος ακολουθία τελείται χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Παρόντες είναι η δικοί της άνθρωποι,  τα μέλη της οικογένειάς της, ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά, όπου φανερά συντετριμμένοι δέχονταν τα συλλυπητήρια.

Παρόντες στο τελευταίο «αντίο» στη Φώτη Γεννηματά η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Στην Μητρόπολη βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ένα λευκό τριαντάφυλλο, που το άφησε πάνω στο φέρετρο ενώ στη συνέχεια συλλυπήθηκε την οικογένειά της. Νωρίτερα έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης με ένα λευκό τριαντάφυλλο, με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κούτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα και λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, το φέρετρο μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, με κόσμο να πετά λουλούδια.

Πολιτικοί  συλλυπούνται την οικογένεια. Ανάμεσά τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Παρόντες και πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης, με τη σύζυγό του Δάφνη ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο υποδέχθηκαν με χειροκρότημα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσήλθε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ παρόντες είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, υποβασταζόμενη από τον γιο της Κώστα και την κόρη της Αλεξία. Η Ντόρα Μπακογιάννη συγκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, όταν ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο. Ο κόσμος την υποδέχθηκε με χειροκροτήματα. Μόλις μπήκε στην εκκλησία, φανερά συγκλονισμένη έσπευσε στους συγγενείς της Φώφης για να τους συλλυπηθεί, έχοντας μια αγκαλιά για τον άντρα και τα παιδιά της.

Στην κηδεία βρίσκονται επίσης ο πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Γιώργης Βαρδινογιάννης, η Γιάννα Αγγελοπούλου. «Αγωνίστηκε πάρα πολύ σκληρά» ήταν τα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε, με τη συνοδεία της προσωπικής της γραμματέως και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια  στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.