Η ΕΝ. ΚΑ. Χίου για τη δημιουργία ημέρας παραγωγού (λαϊκής αγοράς) στο κέντρο της πόλης

«Η ΕΝ. ΚΑ. Χίου έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων από πολλούς καταναλωτές οι οποίοι ζητάνε να δημιουργηθεί ημέρα παραγωγού (λαϊκή αγορά ) μέσα στην πόλη της Χίου . Η ΕΝ.ΚΑ. έχει ξεκινήσει ήδη προσπάθεια στήριξης των τοπικών μας προϊόντων , έχοντας ένα λόγο παραπάνω γιατί με την πανδημία και τα προβλήματα στην παραγωγή και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι η τοπική παραγωγή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την επιβίωση μας.

Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε αναγκαία την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της λειτουργίας Ημέρας Παραγωγού μέσα στην καρδιά της πόλης μας ώστε να εξυπηρετούνται και οι χιλιάδες καταναλωτές από όλες τις γύρω γειτονιές που συνηθίζουν να ψωνίζουν πεζή . Ως γνωστόν η Αγορά του Παραγωγού λειτουργεί από το 2012 στο σχεδόν εγκαταλελειμμένο πολυχώρο Καστρομηνά κάθε Σάββατο πρωί. Ο χρόνος και ο χώρος όμως εκεί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας καταναλωτών κυρίως διότι απαιτείται οπωσδήποτε μετακίνηση με όχημα.

Σας καλούμε λοιπόν κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Χίου και κ.κ. επικεφαλής όλων των Δημοτικών παρατάξεων και κύριοι και κυρίες Δημοτικοί Σύμβουλοι, να ορίσετε και νέο χώρο μια τουλάχιστον επιπλέον ημέρα της εβδομάδας η οποία εμείς σαν ΕΝ.ΚΑ. αφουγκραζόμενοι τις επιθυμίες των καταναλωτών προτείνουμε να είναι η Τετάρτη. Γνωρίζουμε ήδη από το παρελθόν τις αντιδράσεις από τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίας οπωροκηπευτικών και τα super markets που δραστηριοποιούνται μέσα στην πόλη αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στη λειτουργία της αγοράς και οπωσδήποτε στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και των τοπικών προϊόντων από όλους μας με έργα και όχι μόνο με λόγια.

Εμείς προβάλλαμε ήδη το ζήτημα στα Χιώτικα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης και βρήκαμε πολύ μεγάλη θετική ανταπόκριση. Παρακαλούμε λοιπόν να ακούσετε και εσείς τα μηνύματα των καταναλωτών και να εισάγετε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση τη δημιουργία Ημέρας Παραγωγού στο κέντρο της πόλης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.