Η ζωή είναι ένας καθρέφτης… Γράφει η Αναστασία Κατσικογιάννη-Μπάστα.

“Παίρνω πλήρη ευθύνη εδώ και τώρα για κάθε μου εμπειρία, διότι αυτό που δημιουργεί τις πράξεις μου και επηρεάζει τις αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω μου, είναι ο δικός μου προγραμματισμός”.
Απλοποιημένο: -η ζωή είναι ένας καθρέπτης που αντανακλά τα πιστεύω μου, τον προγραμματισμό, τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μου πίσω σε μένα.Στην πραγματικότητα ο νους είναι ένας προβολέας που προβάλλει την πραγματικότητά του πάνω στον καθρέφτη αυτού που ονομάζουμε «πραγματικότητα». Αυτό του οποίου έχουμε εμπειρία στον κόσμο γύρω μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αντανάκλαση των σκέψεων, λόγων, πράξεων, επιθυμιών και πεποιθήσεων που έχουμε τώρα και που είχαμε στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον Ken Keyes «Ένα άτομο που έχει αγάπη ζει σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη. Ένα εχθρικό άτομο ζει σε έναν εχθρικό κόσμο.Καθένας που συναντάς είναι ο καθρέφτης σου.Πρέπει να δεχτούμε πως είμαστε ο δημιουργός κάθε πραγματικότητας της οποίας έχουμε εμπειρία. Πως ο νους μας είναι σαν ραδιοφωνικός πομπός που στέλνει σήματα στους άλλους να αντιδράσουν απέναντί μας με τον τρόπο που αντιδρούν.Θυμίζοντας στον εαυτό μας αυτό το μονοπάτι, βοηθάει να αποφύγουμε τη συνήθεια να κατηγορούμε τους άλλους σπαταλώντας χρόνο και ενέργεια, Δεν είναι μόνο τα πιστεύω μας που αντανακλώνται στον καθρέφτη της ζωής, αλλά επίσης η συμπεριφορά και οι πράξεις μας. Και μερικοί κατανοούν πλήρως και άμεσα ,άλλοι όμως αργά . Οι σκεπτόμενοι όμως , λειτουργούν ανάλογα με το αντικείμενο η την περίπτωση .. ας είμαστε καλά και ας επιλέγουμε τον τρόπο να λειτουργούμε κατά περίπτωση …

Αναστασία Κατσικογιάννη-Μπάστα

Συγγραφέας-ποιήτρια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.