Η κάλπικη λίρα του Σουλτάνου ! …….και ικέτης και επαίτης !

Στην αρχαία Ελλάδα το να γονατίσεις μπροστά σε κάποιον και να δηλώσεις οποιαδήποτε μορφή υποταγής ήταν χειρότερο από το να χάσεις την ζωή σου.
Προτιμούσαν να πεθάνουν υπερήφανοι και ελεύθεροι παρά να ζήσουν και να έχουν γονατίσει έστω και μία φορά…. γιατί τα χρόνια εκείνα στην ζωή υπήρχαν κώδικες τιμής πού εάν τους παραβίαζες έχανες την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια σου και κάτι σημαντικό για τους αρχαίους Έλληνες ήταν ότι έπρεπε να αντιμετωπίσεις και την θεϊκή νέμεση.
Ο ικέτης ήταν ένα απελπισμένο πρόσωπο το οποίο είχε παραβιάσει κάποιον ηθικό ή πολιτικό νόμο ή είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα και ζητούσε συγχώρεση και όπως λέγεται τον προστάτευε ο Ικέσιος Δίας.
Για να παρουσιάσει την δύσκολη θέση πού βρισκόταν έπαιρνε ένα κλαδί ελιάς το τύλιγε με άσπρο μαλλί προβάτου πού ήταν το σύμβολο και λεγόταν” ικετηρία ” και έπρεπε να πάει σε έναν ναό και να αφήσει την ικετηρία στον βωμό του ναού ή να πάει στο σπίτι κάποιου ισχυρού άντρα και να αφήσει την ικετηρία στην εστία του σπιτιού.
Εάν ο άρχοντας δεν δεχόταν την ικετηρία τότε ο ικέτης γονάτιζε μπροστά του και ακουμπούσε τα γένια στα γόνατά του άρχοντα και έπεται η συνέχεια….μήπως αυτή η περιγραφή λόγω των ημερών σας θυμίζει παρόμοια γεγονότα;
Εγώ όλα όσα άκουσα, είδα και διάβασα στα ΜΜΕ από τις συναντήσεις του Σουλτάνου με τον Τζον Μπάιντεν και τον Εμμανουήλ Μακρόν και τις ψεύτικες δικαιολογίες πού μας αραδιάζει συνέχεια ο Σουλτάνος, αλλά και ο τρόπος της συμπεριφοράς του πού ήταν σαν ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο και σαν βρεγμένη γάτα μπροστά στους δυο προέδρους, κατάλαβα ότι η κάλπικη λίρα της Τουρκίας δηλαδή ο Σουλτάνος με το “μουστάκι” αντί για “γένια”, βρέθηκε στην ταπεινωτική θέση του ικέτη και επαίτη και να εκλιπαρεί σαν μικρό παιδάκι που δεν τού δίνουν την σοκολάτα και την μερέντα του για να τον λυπηθούν…….. με το μεγάλο παράπονο γιατί του τα πήρε όλα ο Μητσοτάκης “πού δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει”!
Μεγάλε και τρανέ Σουλτάνε όχι στην Αγιά Σοφιά και να πας την “ικετηρία” πού μας την έκλεψες και την έκανες “τζαμί”… και να κάνεις όσες μετάνοιες και προσευχές στον Αλλάχ και θυσίες ή όσα ψέματα αραδιάζεις για την Ελλάδα και τον Μητσοτάκη τώρα πλέον είναι πολύ αργά γιατί όπως γινόταν στην αρχαιότητα υπήρχαν κώδικες τιμής πού δυστυχώς για σένα τους έχεις παραβιάσει όλους και έχεις γίνει ο ταραξίας της υφηλίου!
Όσες “ικετηρίες”και να κάνεις στους αρχηγούς της Δύσης με την συμπεριφορά σου τους έχεις κάνει από φίλους, σε εχθρούς σου και κανένας δεν σου έχει πλέον εμπιστοσύνη!
Άλλωστε οι φωτογραφίες καταγράφουν τις αλήθειες και την πραγματικότητα της σημερινής εποχής πού έχεις γίνει και” επαίτης και ικέτης” και ρίχνεις τις δικές σου εχθρικές και προκλητικές ενέργειες στην Ελλάδα.
Ευτυχώς σήμερα την Ελλάδα μας την Κυβερνά ο μεγάλος Ηγέτης μας Κυριάκος Μητσοτάκης με κότσια και μεγάλα ΦΡΎΔΙΑ και δεν είναι το Γιουσουφάκι του παρελθόντος πού το είχες τρομοκρατήσει και δεν γνώριζε ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα στην Ελλάδα μας!
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση και να ξέρεις ότι τα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου είναι τα αβύθιστα αεροπλανοφόρα και είναι αστακός και σε δεδομένη στιγμή επιθετικής συμπεριφοράς από την Τουρκία δεν θα ξέρεις που θα κρυφτείς!
Γιαυτό ακριβώς το λόγο κάτσε στ’ αυγά σου και φρόντισε να συμμορφωθείς με τις διεθνείς συνθήκες για να δουν άσπρη μέρα ο λαός και τα παιδιά της Τουρκίας που λένε το ψωμί ψωμάκι!
Καλό Μήνα Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης , η Ελλάδα βρίσκεται σε στιβαρά χέρια πού εμπιστευόμαστε τις τύχες μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Χίος 2 Νοεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.