Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου προβάλει την ταινία “Ο κορσές” αυτή την Παρασκευή στο Ομήρειο 8.30 μ.μ.

Οι προβολές της Κινηματογραφικής  Λέσχης  Χίου συνεχίζονται αυτή την Παρασκευή 10 Μαρτίου με την αυστριακή ταινία “Ο κορσές”, η οποία βρέθηκε στην shortlist των ταινιών που προτάθηκαν για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.
Προβολή: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου στις 8.30 μ.μ.
Δραματική-Βιογραφική/Αυστρία-Γερμανία-Γαλλία/ 2022/113΄
Σκηνοθεσία & Σενάριο: Μαρί Κρόιτσερ
Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Κριπς, Φλόριαν Ταϊχμάιστερ, Κόλιν Μόργκαν
Διακρίσεις: Βραβεία Γυναικείας Ερμηνείας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα Φεστιβάλ Καννών 2022, στα Ευρωπαϊκά Βραβεία 2022, στο Φεστιβάλ Σικάγο 2022 και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο φεστιβάλ Λονδίνου 2022, Υποψήφιο για BAFTA καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2023.
Λίγα λόγια για την ταινία:
Είμαστε στο 1877 και η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αυστρίας – γνωστή στην ιστορία ως πριγκίπισσα Σίσσυ – φημισμένη για την ομορφιά της, είναι πλέον 40 ετών και θεωρείται μεγάλη. Ως σύμβολο ομορφιάς είναι στη δύση της κι εκείνη είναι έτοιμη ν’ αποτινάξει αυτό το ρόλο.
Είναι μια βιογραφία; Όχι! Είναι ίσως μια ιστορική ταινία; Επ’ ουδενί λόγο! Η Μαρί Κρόιτσερ εμπνέεται ελεύθερα από την ζωή της πριγκίπισσας Σίσσυ, ξεπερνάει τον σκόπελο της ακαδημαϊκής βιογραφίας και δημιουργεί μια απόλυτα μοντέρνα, θαρραλέα ταινία πάνω στη γυναίκα και στους ρόλους που της φοράει η κοινωνία – ο κορσές, που σπάει τα κορδόνια του ένα προς ένα. Χρησιμοποιεί εμβόλιμα εύστοχους αναχρονισμούς, δημιουργικό φωτισμό και χρωματική παλέτα σε παλ και πιο σκοτεινές αποχρώσεις και με την πολύτιμη βοήθεια της εκπληκτικής Βίκυ Κριπς στον πρωταγωνιστικό ρόλο (πολλάκις βραβευμένη) ανάγει την πριγκίπισσα Σίσσυ σε παγκόσμιο και διαχρονικό σύμβολο της γυναίκας ως αυθύπαρκτο ον πέρα από προκατασκευασμένα βλέμματα και ρόλους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.