Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του TEENS

Έκοψε την Αγιοβασιλιάτικη πίτα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του TEENS ναυτικών εκπαιδευτηρίων του καπτα Παναγιώτη Τσάκου το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο ” Χανδρής Χίου”.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κος Νότης Μηταράκης ο οποίος τόνισε στον  χαιρετισμό του την αξία της επένδυσης του Καπτα Παναγιώτη Τσάκου στο “διαμάντι” της Χίου, δηλαδή στην νεολαία της, που μέσα από τα εκπαιδευτήρια “Τσάκος” έχει την ευκαιρία να σπουδάσει, να εξειδικευτεί και να σταδιοδρομήσει όχι μόνο στον θαλάσσιο στίβο με μια αξιοπρεπή οικονομική ανταπόδοση αλλά και σε άλλες κατευθύνσεις μέσα από την δυνατότητα εισαγωγής σε σχολές υψηλής ζήτησης.

Αναλυτικά η ομιλία του κυρίου Μηταράκη: 

«Χρόνια πολλά στα παιδιά, στους γονείς, στους καθηγητές του T.E.E.N.S. και σε όλο το προσωπικό του ιδρύματος Τσάκου.

Να τους ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου που αποφάσισαν να επενδύσουν στο πιο σημαντικό μαργαριτάρι του νησιού μας, τα νέα παιδιά. Να δημιουργήσουν ένα πρότυπο σχολείο το οποίο δεν δίνει μόνο γνώση, δίνει δεξιότητες, διδάσκει ήθος, προάγει την αριστεία και κάτι εντυπωσιακά σημαντικό: Βάζει στόχους για τα νέα παιδιά και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και κρίσιμο σε μια ανταγωνιστική και δύσκολη κοινωνία που βιώνουμε.

Την ίδια στιγμή, βοηθά τη Χίο να ανακτήσει τα σκήπτρα της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Ο κύριος υποπλοίαρχος που κάθεται εδώ δίπλα μου, μου είπε πόσοι Χιώτες δουλεύουν στα πλοία του Τσάκου και πώς η νέα γενιά ετοιμάζεται και αυτή να ζήσει τη μαγεία της θάλασσας και να δεχτεί της απολαβές της ναυτιλιακής ζωής.

Αυτό που με εντυπωσίασε με το T.E.E.N.S. είναι πως τα παιδιά δεν επιλέγουν μόνο τη θάλασσα, καθώς στις πρόσφατες βραβεύσεις είδα πόσοι μαθητές κατάφεραν να περάσουν σε δύσκολες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό δείχνει πως γίνεται ένα πολύ καλό έργο.

Συγχαρητήρια, καλή χρονιά και να είστε πάντα καλά».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  η εκπαιδευτική, διοικητική και μαθητική  κοινότητα του TEENS, γονείς και φίλοι, εκπρόσωποι του Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος”, της “Στέγης της Μαρίας Καρδαμύλων”, των εταιρειών του Ομίλου “Τσάκος” και πλήθος κόσμου.

Την ευλογία της πίτας έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, του οποίου ο γιος φοιτά στο ΤΕΕΝS στην κατεύθυνση Πλοιάρχων.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.