Η Λίτσα Λύκου και ο Μιχάλης Παρλαμάς μιλούν για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ της 5ης Δεκεμβρίου στο Ρ/Σ ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

Η κα Λίστα Λύκου ήταν φιλοξενούμενη στην εκπομπή “Καλημέρα με τον Αντ1 Αιγαίου” και μετά από σχετικές ερωτήσεις του Κώστα Κυδώνη δήλωσε τα παρακάτω για την εκλογές στο ΚΙΝΑΛ:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι υποστηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου. Ξεκίνησε λίγο αργά την προσπάθεια σε σχέση με τους άλλους συνυποψήφιους του λόγο του θανάτου της Φώφης  αλλά νομίζω ότι θα καταφέρει να νικήσει. Είναι ένας πολιτικός που βοήθησε πολύ την Ελλάδα. Θυσίασε την πολιτική του σταδιοδρομία και την παράταξή του για να σωθεί η Ελλάδα. Στο ΠΑΣΟΚ έκανε κακό η συγκυβέρνηση του Βενιζέλου που πήγε το κόμμα στο 4%.

Ο Γ. Παπανδρέου δεν ευθύνεται για τα χρέη της Ελλάδας τα οποία διογκώθηκαν επί Κώστα Καραμανλή ανάμεσα στα έτη 2007-2009 και όταν στο Καστελόριζο έλεγε «λεφτά υπάρχουν» είχε συμπληρώσει «…και θα τα πάρουμε από αυτούς που δεν πληρώνουν» αλλά απομονώθηκε από κάποιους μόνο το πρώτο.

Πιστεύω ότι ο Γ. Παπανδρέου θα συσπειρώσει κόσμο γύρω του, θέλουμε τον απλό κόσμο να γυρίσει πίσω σε εμάς. Τα στελέχη, τα λαμόγια που πήγαν αλλού και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ, να κάτσουν εκεί που είναι, δεν τους θέλουμε πίσω.

Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τις συνεργασίες που μπορεί να κάνει ο νικητής των εκλογών. Θέλουμε μέσα από αυτή την διαδικασία να βγούμε ισχυροί ώστε να μπορέσουμε να θέσουμε όρια στο πρώτο κόμμα και όχι να γίνουμε το δεκανίκι της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας ήταν δήθεν αριστερός και δυστυχώς πολλοί από το ΠΑΣΟΚ έκαναν λάθος και τον πίστεψαν.»

 

Στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή παρέμβαση έκανε και ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στην Χίο, ο κος Μιχάλης Παρλαμάς ο οποίος δήλωσε τα παρακάτω:

«Εγώ σαν γραμματέας του κινήματος είμαι επιφορτισμένος με την διαφύλαξη της ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας. Για αυτό τον λόγο θα έχουμε 2 εκλογικά τμήματα στο Δημαρχείο της Χίου, 1 στο κοινοτικό ιατρείο των Αρμολίων και 1 στην Κοινότητα Καρδαμύλων. Είχε ζητηθεί να γίνει και ένα στις Οινούσσες αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό και θα προσπαθήσουμε οι εκλογείς να μεταβούν μέσω Λαγκάδας στα Καρδάμυλα.

Κάθε εκλογικό τμήμα θα έχει δικό του φορητό υπολογιστή που θα είναι συνδεδεμένος άμεσα με το Υπουργείο των Εσωτερικών ώστε να μην υπάρξει διπλή ψήφος. Επίσης εννοείται ότι σε κάθε τμήμα θα υπάρχει δικαστικός αντιπρόσωπος. Όλα αυτά έχουν μεγάλα έξοδα και γι΄ αυτό έχουμε ορίσει ένα συμβολικό ποσό 3 Ευρώ σε κάθε συμμετέχοντα στην διαδικασία.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι δεν είναι γραμμένοι σε κάποιο άλλο κόμμα. Βέβαια σε μια Δημοκρατία αναμένει κανείς μια ηθική δέσμευση από τα άλλα κόμματα να μην εμπλακούν μαζικά και οργανωμένα ώστε να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί μαζικά, ήδη έχουμε τέτοια δείγματα, ώστε να μπορέσει να συνδιαμορφώσει το μέλλον της παράταξης αλλά και του τόπου μας.»

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.