Η Μέγαιρα και η Στρίγγλα

Μέγαιρα και Στρίγγλα δύο μορφές της Ελληνικής μυθολογίας πού ταυτίζονται περίπου με τις ίδιες συμπεριφορές στη σημερινή σύγχρονη κοινωνία!
Η Μέγαιρα είναι γνωστή ως η μία από τις Ερινύες μαζί με την Αληκτώ και την Τισιφόνη!
Γονείς της Μέγαιρας ο Ουρανός και η Γαία !
Συνδέεται με την ζήλεια το φθόνο, τιμωρός της συζυγικής απιστίας.
Στην σημερινή εποχή Μέγαιρα σημαίνει η κάθε απαίσια, αδυσώπητη, φθονερή, αντιπαθητική, κακιά, άσχημη και αξιοπεριφρόνητη γυναίκα.
Και η Στρίγγλα κυρίως είναι Μάγισσα γριά και εμφανίζεται σε παραμύθια εν αντιθέσει με την καλή νεράιδα. Παρουσιάζεται συνήθως σαν ξεδοντιασμένη γριά με γαμψή μύτη, δέρμα γεμάτο ρυτίδες, άγρια μαλλιά ,κοκαλιάρικα χέρια και πόδια, με μεγάλη δύναμη και μπορεί να μεταμορφώνεται και να μεταμορφώνει ανθρώπους, ζώα και αντικείμενα.
Ο όρος Στρίγγλα χρησιμοποιείται για τον χαρακτηρισμό δύσμορφης και ερειστικής γυναίκας που υπνοβατεί και στριγγλίζει είναι η κακούργα Μάγισσα!
Γιαυτό από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν γράψει πολλοί συγγραφείς ιστορικά γεγονότα και μυθολογίες και έχουν μεταφερθεί τόσο στα μυθιστόρημα αλλά περισσότερο στην οθόνη με πρωταγωνιστές και την Μέγαιρα και την Στρίγγλα αλλά στον Ελληνικό κινηματογράφο της καλής εποχής ο ρόλος έγινε ανδρικός όπως ο ” Στρίγγλος που έγινε αρνάκι ” με τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Μάρω Κοντού!
Και έρχομαι στο δια ταύτα πώς και γιατί το σημερινό μου κείμενο το αφιερώνω στις Μέγαιρες και τις Στρίγγλες που ανέκαθεν υπάρχουν ζούνε και βασιλεύουν μέσα στην κοινωνία πού ζούμε.
Στα εβδομήντα τέσσερα μου χρόνια σε όλες τις επαγγελματικές μου ιδιότητες γνώρισα και είδα πολλές και Μέγαιρες και Στρίγγλες με πολλές από τις παραπάνω ιδιότητες και συμπεριφορές που αναφέρονται και γράφω.
Αφορμή και ερεθίσματα πολλά αυτές τις μέρες με την Πανδημία τα εμβόλια και τους αρνητές και αντιεμβολιαστές, αλλά και τις πολλές γυναικοκτονίες της χρονιάς από εγκληματίες συζύγους ή από πεινασμένους σεξουαλικά.
Πριν δύο τρεις μέρες ένας Δεσπότης έκανε αναφορά σε κήρυγμα από την ΩΡΑΊΑ ΠΎΛΗ και παρότρυνε τις γυναίκες να μην αντιμιλούν σε ώρα αναβρασμού, αντιπαράθεσης και καυγά και εκείνες ξέρουν τους τρόπους που θα βάλουν σε τάξη την όλη κατάσταση και φυσικά εννοούσε το κρεβάτι..και στην πραγματικότητα είχε δίκιο….
γιατί αυτό γινόταν τα παλιά χρόνια από τις τότε γυναίκες.
Εδώ θα κάνω μία παρένθεση και θα πω κάτι που έχω δει να γίνεται από τα χρόνια που θυμάμαι.
Καυγάς μεγάλος μεταξύ ανδρογύνου το ποιος από τους δύο έχει τον τελευταίο λόγο μέσα στην οικογένεια και αφού είπαν και είπαν της κάτω γης τα χώματα και για να ησυχάσουν τα πνεύματα λέει ο άντρας με εγωισμό εγώ θα έχω πάντα τον τελευταίο λόγο…γιαυτό “κάνε ότι θέλεις γυναίκα” !
Στις 13 Απριλίου 2015 στην ΧΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ έχω δημοσιεύσει με τίτλο ΕΥΜΟΥΧΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και έχει δημοσιευθεί και στο βιβλίο μου ” Όσα πάνε κι όσα έρθουν στο μυαλό και την ζωή ” και εκεί αναφέρονται πολλές συμπεριφορές εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην άχαρη ζωή και συμβίωση που βιώνουν ανήμποροι συνήθως άνδρες από ανεγκέφαλα και αυταρχικά πρόσωπα που έχουν δίπλα τους και τους κάνουν τον Βίο αβίωτο και σαν θηρία ανήμερα να κατασπαράξουν τον μαλθακό και με πολλά ίσως υποκείμενα νοσήματα σύζυγο τους πού δεν τολμά να μιλήσει επειδή την έχει ανάγκη για περιποίηση και ένα πιάτο φαγητό.
Τις μέρες που περνάμε με τα εμβόλια γίνονται πολλές συζητήσεις σε διάφορες παρέες σε καφενεία σε ταβέρνες κλπ μέρη συναθροίσεων και ακούς πολλές φορές τα ποιο παράδοξα και τρελά π.χ. έκανες το εμβόλιο; και ακούς και ναι και όχι από ορισμένους και όταν τον ρωτάς γιατί είσαι αντιεμβολιαστής; και η απάντηση αφού δεν θέλει η γυναίκα μου και η κόρη μου ή γιατί το είπε η γειτόνισσα και συμπληρώνει το θύμα ο “σύζυγος ο άντρακλας ο τρομερός ” είχα κλείσει ραντεβού τον Αύγουστο να κάνω το εμβόλιο και η Μέγαιρα η γυναίκα μου δεν με άφησε γιατί θα γινόταν στο σπίτι της πόρνης το κάγκελο!
Δυστυχώς ξεροκέφαλοι και ανεγκέφαλοι έχουν δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας σε ανθρωπάκια πού δεν μπορούν να αντισταθούν στην καταπίεση και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας λόγω υποκείμενων νοσημάτων πού αν τύχει και κολλήσουν Κορωνοϊο κλάψ΄τα  Χαράλαμπε που λέει η ρήση γιατί στο τέλος θα κοιτάζουν τα ραδίκια ανάποδα!
Βάλτε επιτέλους μυαλό ξεροκέφαλοι και ξεροκέφαλες και ανεγκέφαλοι γιατί χωρίς εμβόλιο σας βλέπω στον άλλο κόσμο που θα πας!
Καλό ξημέρωμα Ελληνίδες και Έλληνες ανοίξτε τα μάτια σας και Φροντίστε να Εμβολιαστείτε!
Χίος 5 Νοεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.