Η ξεφτίλα της αυτοδιοίκησης και του Δασαρχείου Χίου!

 


Δεν ξέρω από που να αρχίσω και σε ποιόν θα καταλήξω για την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της δημοσιουπαλληλικής και της δημόσιας διοίκησης!

Εδώ και δύο χρόνια προβάλλαμε από τα ΜΜΕ και διπλές φορές από τις ιστοσελίδες της Χιώτικης Διαφάνειας και ηλεκτρονικού αλλά και έντυπου τύπου το θέμα με το δέντρο της φωτογραφίας που βρίσκεται στην στροφή της Παναγίας Βοήθειας σχεδόν στην μέση του δρόμου και δεν μπόρεσαν οι υπηρεσίες να λάβουν την άδεια του Δασαρχείου Χίου για την κοπή και αφαίρεση του συγκεκριμένου δέντρου!


Σε αυτό το δένδρο έχει στουκάρει πάνω Ι.Χ αυτοκίνητο κατεβαίνοντας από την Νέα Μονή ή τις Καρυές και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα..
Εάν τύχει και ο διάβολος έχουμε από τυχόν άλλο τρακάρισμα νεκρούς ποιός θα πληρώσει την νύφη;
Μήπως πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη !

Και ενώ οι αρμόδιοι έφτιαξαν τον δρόμο με νέα άσφαλτο και μάλιστα έβαλαν και γραμμές…..εν τούτοις το δέντρο το άφησαν καί δεν τόλμησαν να το κόψουν επειδή όπως πληροφορήθηκα από την Περιφέρεια το Δασαρχείο καθυστερούσε να χορηγήσει άδεια κοπής δένδρου!

Δυστυχώς για όλους τούς καρεκλοκένταυρους υπάρχουν και ενεργοί πολίτες που βλέπουν και αποθανατίζουν τα κακώς κείμενα όπως δείχνουν οι δύο φωτογραφίες πού μέσα στο δασάκι της Παναγίας Βοήθειας έχουν κόψει δεκάδες δέντρα και ίσως είναι Κυπαρίσσια ή πεύκα!
Αλήθεια για την κοπή αυτών των δένδρων εδόθη καμιά άδεια; ή είναι παράνομη κοπή δέντρων ;
Και ρωτώ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που κοιμούνται τον ύπνο της μουροχαβλοσύνης γιατί υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και όταν θέλουν κοιμούνται και κάνουν τα στραβά μάτια και από την άλλη το δέντρο στην στροφή της Παναγίας Βοήθειας είναι στην μέση του δρόμου;
Έχουν στενέψει το δρόμο με την γραμμή στην ρίζα του δένδρου επειδή είναι όλοι τους ανίκανοι να συνεννοηθούνε για το καλό των πολιτών γενικώς!
Όποιος έχει μάτια βλέπει τις φωτογραφίες και βγάζει τα συμπεράσματα του καί εάν υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς και Άρχοντες Φιλότιμο και υπευθυνότητα ας φροντίσουν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους….
Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας και η Δικαιοσύνη γενικότερα!
Εύχομαι σε κάθε Χριστιανό Καλή Σαρακοστή

  1. Χίος 7 Μαρτίου 2022
    Λευτέρης Πυκνής
    Ά Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.