Η οδική ασφάλεια στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των Σχολικών μονάδων

 

 

 

Συνάντηση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως με τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια

Με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, Jean Todt, συναντήθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Συζητήθηκε ιδιαιτέρως η συμβολή της εκπαίδευσης στην οδική ασφάλεια και στον στόχο μείωσης τροχαίων ατυχημάτων ενώ υπογραμμίστηκε η συμπερίληψη θεμάτων οδικής ασφάλειας στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων της χώρας μας, καθώς και η έγκριση πάνω από 500 προγραμμάτων στην ίδια θεματική, που εντάσσονται στο ευρύτερο σχολικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων μαθαίνουν τα εξής:

  • Βασικοί κανόνες οδικής κυκλοφορίας – πινακίδες και σημάνσεις κ.λπ
  • Οδική συμπεριφορά πεζών & οδηγών – βιώσιμη κινητικότητα – άτομα με αναπηρία
  • Διαμόρφωση κυκλοφοριακής ευαισθητοποίησης (μαθητές ως οδηγοί και επιβάτες)
  • Κυκλοφοριακή συμπεριφορά – οικονομία και περιβάλλον

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως δήλωσε: “Η τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας αποτελεί, κυριολεκτικά, ζήτημα ζωής. Οφείλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας από νωρίς ότι η ασφαλής οδική συμπεριφορά είναι ένδειξη πολιτισμού και αναγκαία προϋπόθεση ομαλής συνύπαρξης. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, αξιοποιούμε συνέργειες με ιδιωτικούς φορείς, αντλούμε καλές πρακτικές από Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας τα περισσότερα και πιο ποιοτικά εφόδια”.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.