Η πίτα των Αγιοβασιλιάτικων Καραβακιών

 

Στην αίθουσα του Φάρου   δόθηκαν την Κυριακή τν τα χρηματικά βραβεία στις ενορίες που συμμετείχαν στα Αγιοβασιλιάτικα Καραβάκια 2022.

Με αφορμή την απονομή των χρημάτων στους εκπροσώπους των Ενοριών πραγματοποιήθηκε και η κοπή της αγιοβασιλόπιτας του Φάρου Βαρβασίου.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν επίσης όλα τα πάγια και διαρκή αιτήματα των συμμετεχόντων ενοριών όπως :

 

  1. Η διάθεση χώρων δημοσίων ή ιδιωτικών σε κάθε ενορία ώστε τα συνεργεία να δουλεύουν με άνεση καθόλη τη διάρκεια του χρόνου
  2. Η δημιουργία ενός μουσείου του Χιώτικου αυτού εθίμου – για σκεφτείτε τι όμορφο που θα ήταν…και πόσοι αναξιοποίητοι χώροι θα αποκτούσαν ζωή και νόημα ύπαρξης…
  3. Η επιπλέον στήριξη των ενοριών από συλλόγους και φορείς

Τα θέματα είναι πολλά, όχι όμως αδύνατα να λυθούν. Για αυτό και την άνοιξη του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ενοριών που συμμετέχουν με Καραβάκια στον Φάρο, ώστε να καταγραφούν τόσο οι ανάγκες, όσο και οι προδιαγραφές του επόμενου διαγωνισμού. Η Πρόεδρος του Φάρου διαβεβαίωσε τα πληρώματα… ότι θα βρεθεί μέχρι και.. την  Αθήνα για την στήριξη του μοναδικού εθίμου του τόπου μας!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.