Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Βορείου Αιγαίου ( ΠΟΑμεΑΒΑ ) για την απαράδεκτη κατάσταση της λειτουργίας του Ειδικού Νηπιαγωγείου & του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χίου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Βορείου Αιγαίου ( ΠΟΑμεΑΒΑ ) ενημερώνει, ότι την Δευτέρα 5/12/2022, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χίου, του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης δράσεων για την Εθνική & Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με αναπηρία, την οποία είχε εξαγγείλει η ΠΟΑμεΑΒΑ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη κατάσταση της λειτουργίας του Ειδικού Νηπιαγωγείου & του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χίου, καθώς και της μεγάλης υποβάθμισης του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης ( ΚΕΦΙΑΠ), στο κτίριο του οποίου στεγάζονται

Οι Γονείς των μαθητών με αναπηρία, για άλλη μια φορά εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ακαταλληλότητα του χώρου, το Ειδ. Νηπ/γείο και το Ε.Δ. Σχολείο βρίσκονται στον 2ο όροφο, αυλίζονται στο μπαλκόνι και είναι στριμωγμένα σε ακατάλληλες και μη λειτουργικές τάξεις 34 παιδιά με σοβαρή αναπηρία και 20 εκπαιδευτικοί.. Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, ενώ ζήτησαν άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για πάνω από δέκα χρόνια.

Ζητάμε ένα σχολείο ασφαλές, ανταποκρινόμενο στα πρότυπα της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία. Ζητάμε ένα σχολείο που να διασφαλίζει τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ ο Δ/ντης του Ε.Δ.Σ. είπε ότι τα Σχολεία λειτουργούν σε 7 αίθουσες, και χρειάζονται 23 προκειμένου να γίνονται σωστά τα μαθήματα των 34 μαθητών που φοιτούν.

Η Πρόεδρος της ΠΟΑμεΑΒΑ ζήτησε την άμεση απόδοση των χώρων του κτιρίου στο ΚΕΦΙΑΠ, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει για τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, με ταυτόχρονη αναβάθμισή του, με την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να λαμβάνουν τις υπηρεσίες αποκατάστασης, απαραίτητες για την διατήρηση της Υγείας τους.

Παρόντες στην διαμαρτυρία ήταν οι αντιδήμαρχοι Τ.Υ κ. Ξενάκης, Παιδείας κ. Ν. Ξυλάς & Πρόνοιας κ. Πατεριμός, οι οποίοι για άλλη μια φορά επανέλαβαν, ότι σε 5 χρόνια θα έχει κατασκευαστεί το νέο Σχολείο, ότι δεν μπορεί να βρεθεί κατάλληλο κτίριο για άμεση μεταστέγαση και πρότειναν να δοθεί άλλη μια αίθουσα αφαιρώντας την  από το ΚΕΦΙΑΠ, το οποίο συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο, χωρίς βεβαίως να λύνει το πρόβλημα. Παραβρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Αγλαΐα Κυρίτση και Γιώργος Αμπαζής και ο δημοτικός σύμβουλος Γ.Αμέντας.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η διαμαρτυρία έληξε χωρίς να δοθεί από τους αρμόδιους, λύση!

Οι Διαμαρτυρόμενοι δήλωσαν ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα και θα συνεχίσουν την διεκδίκηση με κάθε νόμιμο μέσο, με προσφυγή στον Εισαγγελέα.

 

Το Δ.Σ. της ΠΟΑμεΑΒΑ

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.