Η ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου “αποχαιρετά” τον Θανάση Σταματόπουλο

Το ΔΣ της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, Θανάση Σταματόπουλο, μία από της Σημαντικότερες Μορφές του Συνδικαλιστικού Ναυτεργατικού Κινήματος.

Ο Θανάσης Σταματόπουλος γεννήθηκε το 1932 στο Παλαιοχώρι Γαστούνης. Παιδί αγροτικής οικογένειας, η φτώχεια τον ανάγκασε σε ηλικία 14 ων χρονών, να έρθει στον Πειραιά και να μπει στο σκληρό μεροκάματο.

Ο Σταματόπουλος συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία του ναυτεργατικού κινήματος, με την ιστορία της ΠΕΜΕΝ. Του σωματείου που κράτησε γερά το τιμόνι του ως Πρόεδρος, με 19 χρόνια ασίγαστης δράσης.

Μέχρι το τέλος της θητείας του ως Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ δεν παρέκκλινε και δεν σταμάτησε ποτέ να πρωτοστατεί σε χιλιάδες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα συμφέροντα των ναυτεργατών. Να είναι οργανωτής και πρωτοπόρος των αγώνων των ναυτεργατών.

Σε όλη του την πορεία έδωσε ασίγαστη μάχη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και νόμους των κυβερνήσεων, την εργοδοσία και τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Υπήρξε πάντα συνεπής και διορατικός αγωνιστής, για τα συμφέροντα των Ναυτεργατών και της Ναυτεργασίας γενικότερα. Το Ήθος, η Ευγένεια, η Αξιοπρέπεια και η Μαχητικότητά του, ενέπνεαν το σεβασμό και έγινε σημείο αναφοράς στον Συνδικαλισμό για τους Συναδέλφους του όλων των ειδικοτήτων.

Ο Συνάδελφος Θανάσης Σταματόπουλος πάλεψε ακούραστα για τα συμφέροντα του κλάδου και αφήνει πίσω του μια πλούσια παρακαταθήκη, για το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Θα τον θυμόμαστε πάντα, με Αγάπη και Σεβασμό, ως έναν Έντιμο Αγωνιστή, Συνεπή στις ιδέες του και Μπροστάρη στους Αγώνες των Ναυτεργατών.

Καλό ταξίδι Συνάδελφε Θανάση.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη Σύζυγο, τα Παιδιά και τους οικείους του.

 

Το Δ.Σ ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.