Η πολιτική κουλτούρα του αιρετού «ηγεμόνα»! Γράφει ο Γιώργος Αμέντας

 

Η περίπτωση του αντιδημάρχου που εγκατέλειψε στο οδόστρωμα ένα σκυλάκι μετά από ατύχημα γιατί ήταν βιαστικός, επαναφέρει στην επιφάνεια το πρότυπο του πολιτευτή “Εγώ είμαι η αρχή του τόπου και κάνω ότι θέλω και θα με καλύψουν οι προστάτες μου!”

Μια γνώριμη φιγούρα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.

Η φιγούρα του παράγοντα που προκαλεί με την συμπεριφορά του γιατί θεωρεί ότι όλοι οι άλλοι τον έχουν ανάγκη μιας και βρίσκεται ή είναι κοντά στην κορυφή της εξουσίας!

Πώς κατάφερε να ανέλθει σε αυτές τις θέσεις ένας τέτοιος χαρακτήρας και από άσημος να μετατραπεί σε επαγγελματία πολιτευτή;

Με την ανοχή μας;

Χρόνια έχω αυτή την απορία που πολύ πρόσφατα άρχισα να παίρνω απαντήσεις!

Με εκβιασμούς και πολιτικό σπρώξιμο από τους προστάτες του, που προσπαθούν, μέσω αυτού, να κατοχυρώσουν τα δικά τους πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα.

Χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό φερέφωνα που παραμυθιάζουν τους ψηφοφόρους δημιουργώντας ένα ελκυστικό προσωπείο με μόνο στόχο τη συγκάλυψη της αλήθειας.

Μιας αλήθειας που στο τέλος είναι πολύ δύσκολο να αποκαλυφθεί και ακόμα πιο δύσκολο να γίνει πιστευτή από τον ψηφοφόρο.

Για αυτό στις εκλογές δεν ψηφίζουμε τις πολιτικές “φίρμες’’ αλλά τα πρόσωπα εκείνα που γνωρίζουμε ότι πρώτα από όλα είναι Άνθρωποι και στη συνέχεια έχουν αποδείξει με την στάση τους ότι μπορούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς.

Οφείλουμε να βάλουμε ένα φραγμό στους κατ’ επάγγελμα τυχοδιώκτες της πολιτικής με την κουλτούρα ηγεμόνα και στα συμφέροντα που τους προωθούν!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.