Η πολιτιστική εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» ταξίδεψαν στη Χίο

 

 Την προσεχή Κυριακή 27/09/2020 και ώρα 13:00-15:00 ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης», μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, μας ταξιδεύουν στη Χίο, για μια γνωριμία με την πλούσια και πολύμορφη μουσική και χορευτική παράδοση. Θα προβληθεί το α΄ μέρος του μουσικού οδοιπορικού αφιερωμένο στα Νοτιόχωρα της Χίου εκεί που ευδοκιμεί ο μαστιχοφόρος σχίνος και παράγει τη μοναδική σ’ όλο τον κόσμο χιώτικη μαστίχα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, ξεναγεί στο πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τα εξαιρετικά μνημεία και την αρχιτεκτονική, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, τη μακραίωνη ιστορία και παράδοση στα γράμματα, τις τέχνες και τον λαϊκό πολιτισμό.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς της εκπομπής «πρώτο σταθμό αποτελούν τα Μεστά, όπου συναντάμε δυο εξαιρετικές ηλικιωμένες τραγουδίστριες που μοιράζονται μαζί μας ιδιαίτερα τραγούδια και καταλήγουμε στο υπέροχο μεσαιωνικό μαστιχοχώρι της Βέσσας σε ένα δυναμικό χιώτικο γλέντι με τους πιο αντιπροσωπευτικούς τοπικούς χορούς: συρτό, δετό, νενητούσικο, πυργούσικο, σιγανό και τρεχάτο, ζεϊμπέκικο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.