Η σχάρα της Κοντοποδους στην Καλοπλύτου και οι κολώνες της ΔΕΗ στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο – Λιβάνειο, πρώην Θηλέων Χίου !

Και να θέλω ν αγιάσω δεν με αφήνουν! Το σημερινό μου Άρθρο το γράφω κατόπιν παρακλήσεως δύο διαφορετικών συμπολιτών μας!
Και ξεκινώ από την σχάρα στο κέντρο της διασταύρωσης των οδών Καλοπλύτου και Φωτεινού κοντά στην Αγία Μαρίνα πού έχουν τσακιστεί τρία μηχανάκια και τους έτρεχαν για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο. Ευτυχώς τα τραύματα δεν ήταν πολύ σοβαρά για νατούς καθηλώσουν στο κρεβάτι! Πάντως έπεσαν μέσα στην σχάρα πού έχει αρκετό βαθούλωμα και είναι κάτω από την επιφάνεια του δρόμου!
Η Σχάρα αυτή έχει την δική της Ιστορία από την εποχή της Δημαρχίας τού Τάκη Πατελιδα!
Τον άκουγα τα χρόνια εκείνα οπότε πλημμύριζαν οι δρόμοι τής αγοράς τής Χίου να λέει ότι κατέβηκε η Κοντοποδου! Είναι ακριβώς τό σημείο πού τότε ξεκίνησε ο μεγάλος υπόγειος αγωγός και πράγματι απορροφά μεγάλες ποσότητες νερού πού κατεβάζει ο Καλοπλύτης! Συνιστώ στην τεχνική υπηρεσία ότι δεν χρειάζεται να ανεβάσουν την σχάρα υψηλότερα στο επίπεδο της ασφάλτου, αλλά θα ήταν προτιμότερο να κολλήσουν με ηλεκτροκόλληση διασταυρούμενη άλλη μία σχάρα από πάνω να γίνει και πιο στερεά να σηκώνει και  περισσότερο βάρος σε ευθυγράμμιση με την επιφάνεια της ασφάλτου!
Πάμε στο Δεύτερο Λιβάνειο Γυμνάσιο και Λύκειο πρώην Θηλέων!
Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία, οι κολώνες της ΔΕΗ βλέπετε φωτογραφίες είναι σχισμένες καθέτως και έχουν βάλει κάποια δακτυλίδια της κακιάς ώρας , μετά όλα τα ατυχήματα που συμβαίνουν μήπως πρέπει η ΔΕΗ να αλλάξει τις κολώνες και να μπουν γερές καινούργιες ή πρέπει να επέμβει η Εισαγγελέας για να γίνει ή δουλειά!
Γιατί έχω καταλάβει ότι ορισμένες υπηρεσίες μόνο με τον βούρδουλα και τον φόβο τής Εισαγγελέας ενεργούν και πράττουν!
Υπάρχουν βέβαια και οι Δύο μετασχηματιστές υψηλής τάσεως μπροστά στην είσοδο του Σχολείου!
Δεν ξέρω ακριβώς πόσα παιδιά φοιτούν αλλά μήπως η υψηλή τάση κάνει κακό στην υγεία των παιδιών;
Πάντως οι κολώνες της ΔΕΗ χρειάζονται αντικατάσταση!
Καλό μεσημέρι !
Χίος 27 Αυγούστου 2019
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.