Η Τουρκία του 2050!!! Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

Πριν λίγες μέρες σε εκπομπή της κρατικής Τουρκικής τηλεόρασης και σε πανηγυρικό κλίμα παρουσιάστηκε το βιβλίο του Τζόρτζ Φρίντμαν (George Friedman)  με τίτλο ‘Τα επόμενα 100 χρόνια’ (The next 100 years) και το ενδιαφέρον των Τούρκων παρουσιαστών επικεντρώθηκε στην σελίδα 221 του βιβλίου όπου κι ο χάρτης που σας παρουσιάζω.

Το σχετικό με την Τουρκία κεφάλαιο του βιβλίου μεταξύ άλλων αναφέρει πως θα μεταβληθεί η σφαίρα επιρροής της Τουρκίας ως το 2050.

Ο Τζορτζ Φρίντμαν είναι γεννημένος στην Ουγγαρία ,είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Geopolitical Futures, μιας διαδικτυακής έκδοσης που αναλύει και προβλέπει την πορεία των παγκόσμιων γεγονότων.

Τζορτζ Φρίντμαν (George Friedman) ιδρυτής του Stratfor και ένας από τους πιο διάσημους διεθνείς αναλυτές, γνωστός και για τα βιβλία του που αποτολμούν να κάνουν προβλέψεις για τη διεθνή πολιτική. Αρκετοί πιστεύουν ότι ο Friedman έχει καλές πηγές πληροφοριών και σε συνδυασμό με τις ριψοκίνδυνες προβλέψεις του, έλκει το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την εξωτερική πολιτική.

Ο ιδρυτής της «Geopolitical Futures» και συγγραφέας του «The Next 100 Years», Φρίντμαν, μεταξύ άλλων σε πρόσφατη συνέντευξη του που δημοσίευσε η ‘ ifemerida.gr’,προειδοποίησε ότι οι καταστροφικές διακρατικές συγκρούσεις υπήρξαν ένα επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό της παγκόσμιας πολιτικής και θα μπορούσε εύκολα να επιστρέψουν και στις μέρες μας.

Ένα βιβλίο που κυκλοφορεί και στην Ελληνική αγορά το ‘Τα επόμενα 100 χρόνια’ και θα ενδιαφέρει τους ενδιαφερόμενους για την εξωτερική πολιτική  και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο καθώς κι απόψεις του συγγραφέα του Τζόρτζ Φρίντμαν δεν πρέπει να αφήσουν αδιάφορους τους υπεύθυνους της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας της χώρας μας.

Για την diafaneia.eu.

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.