Η τρομερή Εθνική Ομάδα υδατοσφαίρισης ξανά στην παγκόσμια 4άδα και στον δρόμο των μεταλλίων, 10-9 το Μαυροβούνιο

Ξανά προς τη δόξα τραβά αυτή η φοβερή και τρομερή ομάδα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, με όνειρα και φιλοδοξίες για παγκόσμιο βάθρο και κορυφή.

Με φόρα στην 4άδα και τα ημιτελικά του 20ού Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη Φουκουόκα, προκρίθηκε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, αφού επιβλήθηκε με 10-9 επί του Μαυροβουνίου, μετά από μεγάλο ματς, στον προημιτελικό. επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι έχει εδραιωθεί στην ελίτ του αθλήματος παγκοσμίως.

Με βασικό όπλο την άμυνά της, με πάθος και πολλά ψυχικά αποθέματα και με τον Ντίνο Γενηδουνιά να πετυχαίνει πέντε γκολ (αναδείχθηκε και MVP), η Εθνική ήταν εξαιρετική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο Δημήτρης Σκουμπάκης πέτυχε το νικητήριο γκολ λίγο πριν από το φινάλε.

Αντίπαλος στον ημιτελικό και στον δρόμο των μεταλλίων (έχει τρία χάλκινα μέχρι στιγμής σε παγκόσμια και θέλει φέτος λαμπρότερο χρώμα) θα είναι η νικήτρια του Ιταλία – Σερβία, που γίνεται αργότερα.

Η Εθνική ομάδα έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, κυρίως στο πρώτο μισό του αγώνα, και παρότι είχε μέτριο ποσοστό στον παραπάνω έβρισκε λύσεις με όλους τους άλλους τρόπους και με πρώτο σκόρερ τον Γενηδουνιά (5 γκολ) κατάφερε να αποκτήσει ακόμα και διαφορά τριών γκολ.

Η Ελλάδα έκλεισε το ημίχρονο με 6-4 υπέρ της. Οι Μαυροβούνιο, όμως, παίζοντας καλή άμυνα στη συνέχεια κατάφεραν να εγκλωβίσουν την Εθνική στην τρίτη περίοδο και με επί μέρους 3-1 έφεραν το ματς στα ίσα για πρώτη φορά.

Έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του ματς με το σκορ στο 7-7. Ο Αργυρόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 8-7 με τον Ράντοβιτς να απαντά στον παίκτη παραπάνω. Ο Αργυρόπουλος έδωσε το προβάδισμα ξανά με 9-8 στον παίκτη παραπάνω, με τον Σπάιτς να απαντά αμέσως. Οι άμυνες των δύο ομάδων κυριάρχησαν στη συνέχεια μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο 1.30.

Στον παίκτη παραπάνω και περνώντας τη μπάλα από δύσκολη θέση στην αντίθετη γωνία, ο Σκουμπάκης πέτυχε το 10-9, 56 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ενώ στη συνέχεια η Εθνική μας έβγαλε την άμυνα στον παίκτη λιγότερο για να φτάσει στη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 10-9

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 1-3, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλ. Γκόικοβιτς): Άντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Ντ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς.

Πηγή: koe.org.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.