Η Χίος και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν είναι πλέον προσφυγονήσια

 

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε τον ΑΝΤ1 Αιγαίου και στην εκπομπή «ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ»  της Γρ. Μαχαλιά και του Γ. Μανωλάκη ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Νίκος Νύκτας .

Ο κ. Νύκτας  αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της τουριστικής προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου τονίζοντας  ότι συνεργάστηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να καταφέρουν μαζί να προβάλλουν τα νησιά. « Είχα άριστη συνεργασία με όλους. Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας καταρτίζεται με βάση τις ανάγκες του κάθε νησιού και των τουριστικών φορέων. Ειδικά φέτος κάθε νησί πήρε 100.000€ για να τα επενδύσει όπου και όπως θέλει. Ακούμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ακούμε τις ανάγκες και τις συμβουλές των τουριστικών εκπροσώπων. Είχα εξαιρετική συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού τον Κώστα τυον Βεργίνα και συνεννοούμασταν ώστε να χρηματοδοτεί ο καθένας άλλες δράσεις για να κάνουμε όσα το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Φέραμε διαμορφωτές γνώμης, προσκαλέσαμε δημοσιογράφους, πήγαμε σε εκθέσεις, πραγματοποιήσαμε δράσεις, ήμασταν εξωστρεφείς.  Ενισχύσαμε την εικόνα μας», είπε ο κ. Νύκτας προσθέτοντας ότι τα νησιά μας αποτίναξαν τον χαρακτηρισμό «προσφυγονήσια».

« Υπήρχε μια μαύρη εικόνα για τα νησιά του Αρχιπελάγους. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Την περίοδο του κορωνοϊού δώσαμε την εικόνα τους ασφαλούς νησιού. Στη ζωή μου έχω μάθει να λειτουργό με σύμπνοια. Αυτό επιδίωξα και από τη θέση ευθύνης που μου δόθηκε. Επιθυμούσα συνεργασία με όλους και την είχα. Το ίδιο έκανα και όταν ήμουν στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών».

Έργα έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται

Ο κ. Νύκτας αναφέρθηκε και στα έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη στο νησί μας. « Καταβάλλουμε και καταβάλλαμε  υπερπροσπάθεια για να αυξήσουμε την απορροφητικότητα των έργων. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ήμασταν στην 12η θέση, βρεθήκαμε στην 5η θέση. Εγώ όταν ήμουν Πρόεδρος στο χωριό μου φρόντισα να φέρω νερό. Είναι  λυπηρό στην πόλη να ζούμε ακόμη στην εποχή της Γκόλφω και να κουβαλάμε νερό από πηγές για τα σπίτια μας. το νερό ήταν προτεραιότητά μας ως Περιφερειακή Αρχή για αυτό και κάναμε αγώνα για ολοκληρώσουμε το Φράγμα Κόρης Γεφύρι. Εμείς κάναμε ότι έπρεπε και ότι προβλέπονταν από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η ΔΕΥΑΝΧ. Επίσης σε λίγες ημέρες  παραδίδεται και η μελέτη για το Φράγμα στο Σαραπιό.  Το νερό είναι σημαντικό και πρέπει να λυθεί».

Λατομείο στο χωριό μου δεν θα γίνει

Απόλυτα κάθετος στο θέμα δημιουργίας λατομικής ζώνης στο χωριό του εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας « Όσο είμαι εγώ στην Περιφέρεια δεν πρόκειται να γίνει λατομείο στον Άγιο Γιώργη. Δεν θα επιτρέψω να σκλαβωθεί το χωριό μου. Το είχα ξεκαθαρίσει και στον Περιφερειάρχη. Το σημείο που υπέδειξαν απέχει ένα με δύο χιλιόμετρα από το χωριό. Όλα τα φορτηγά θα περνούν μέσα από το χωριό με όποια επιβάρυνση αυτό συνεπάγεται. Το λατομείο είναι κοντά στο Φράγμα του Ζυφιά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν ενδείκνυται η δημιουργία του εκεί. Υπάρχουν τοποθεσίες που δεν θα ενοχλεί», κατέληξε ο κ. Νύκτας.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει Κώστα Μουτζούρη γιατί όπως είπε είναι ένας άνθρωπος με ήθος, ταπεινός που ενδιαφέρεται για τα νησιά και το έχει αποδείξει εμπράκτως και που ακούει.

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.