Η Χίος πρέπει να συνεχίσει να είναι ελεύθερη και ελληνική – Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου για την 11η Νοεμβρίου 1912

Νέας χαράς ημέρα κ’ η Χίος ελευθέρα

Γεώργιος Σουρής  

 

Η επέτειος της 11ης Νοεμβρίου του 1912 αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ιστορία της Χίου. Ήταν ημέρα Κυριακή, εορτή των πολιούχων της Χίου Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, όταν τα Ελληνικά πλοία και οι Έλληνες στρατιώτες σφράγισαν την απελευθέρωση του Μυροβόλου και Μαρτυρικού νησιού μας από τον δυσβάσταχτο τουρκικό ζυγό και εξασφάλισαν την ένωση της Χίου με την Ελλάδα.

Σήμερα 108 χρόνια μετά τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν με κόστος ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες για τους ηρωικούς αγωνιστές μας και αντλούμε έμπνευση από τον πατριωτισμό, το ήθος και τη θυσία τους για να είναι τα νησιά του Αιγαίου ελεύθερα. Ως Χιώτες έχουμε βαθύ αίσθημα ευθύνης να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη μεταλαμπαδεύοντάς την στις επόμενες γενιές.

Η σημερινή επέτειος στέλνει μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας, να αντιμετωπίζουμε κάθε κίνδυνο που επισκιάζει τις αρχές και τις αξίες του ελληνισμού.  Η ιστορική αυτή ημερομηνία του 1912 σηματοδοτεί την ελευθερία της Χίου και πρέπει να συνεχίσει να είναι ελεύθερη και ελληνική.

Χρόνια πολλά Χίος!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Παντελής Μπουγδάνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.