Η Χιώτισσα Κέλλυ Λουφάκη, 21η στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο στη Νιμ της Γαλλίας

Πέντε Έλληνες ξιφομάχοι πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας με αμαξίδιο, στη Νιμ της νότιας Γαλλίας (2023 World Cup Nimes). Πρόκειται για τους: Παναγιώτη Τριανταφύλλου, Βασίλη Ντούνη, Γεράσιμο Πυλαρινό  Μαρκαντωνάτο  που αγωνίστηκαν  στη Σπάθη, και τις: Γεωργία Καλτσή και Κέλλυ Λουφάκη που αγωνίστηκαν  στη Σπάθη και το Ξίφος Μονομαχίας. 

Μαζί τους ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης και ο Έλληνας κριτής Λεωνίδας Κούκος.

“Είναι ένας ακόμη σημαντικός αγώνας-σκαλοπάτι για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στο Παρίσι του χρόνου. Πρέπει σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες να πετύχουμε κάποιες διακρίσεις μέσα στην οκτάδα. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, έχουν την εμπειρία να τα καταφέρουν.

Απαιτείται συγκέντρωση, μυαλό και ψυχή σε κάθε χτύπημα, σε κάθε αγώνα, με κάθε αντίπαλο.

Στην ξιφασκία όμως, ο κυριότερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Αν ελέγξουμε τα αρνητικά συναισθήματά μας θα μπορέσουμε να δούμε καθαρά τη νίκη, σε κάθε μας αγώνα”.

Η Χιώτισσα Κέλλυ Λουφάκη συμμετείχε στον Γ ΄ όμιλο,  και με 4 ήττες και μια νίκη, πέρασε στις 32 , αλλά έπεσε πάνω στην Πολωνή Καρολίνα Στραβίνσκα (6η στη ranking list) με 15-0, για να πάρει τελικά την 21η θέση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.