Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ – ΤΟ ΟΧΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η επίσκεψη της κ. Γιόχανσον στην Λέσβο σηματοδοτεί μία νέα, σκοτεινή εποχή για το μέλλον των νησιών μας.
Σηματοδοτεί την απαρχή της προσπάθειας «νομιμοποίησης» των μεταναστευτικών μνημονίων που υπέγραψαν μεταξύ τους οι Μηταράκης-Γιόχανσον.
Θέλουν να υλοποιήσουν το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, που καθιστά τα νησιά αποκλειστικό χώρο διαλογής και εγκλωβισμού μεταναστών, στα σύνορα, τα οποία όμως δεν θα είναι εθνικό ή ευρωπαϊκό έδαφος!
Το ευρωιερατείο αποφάσισε με επιπλέον 155 εκατ. ευρώ να χρηματοδοτήσει τις δομές σε Χίο και Λέσβο, στην ουσία την κατασκευή μόνιμων πόλεων μεταναστών πάνω στα σύνορα, αδιαφορώντας για την βούληση των τοπικών κοινωνικών ή των θεσμικών αποφάσεών τους. Παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας. Αγνοώντας επιδεικτικά θέματα κυριαρχίας και ασφάλειας των νησιών,με δεδομένο τον ακόρεστο επεκτατισμό της Γείτονος χώρας.
Ταυτόχρονα ο ευρωπαίος επίτροπος κ. Σχοινάς με περίσσιο θράσος σε πρόσφατη συνέντευξη του στον politis.gr αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ότι οι ΜΚΟ επιτελούν θεάρεστο έργο και ότι θα νομιμοποιούνται να μας “φυλάνε” τα σύνορα! Στη δε ερώτηση γιατί τα κέντρα και η εξέταση ασύλου δεν γίνεται εκτός ΕΕ, η αφοπλιστική απάντηση ήταν ότι δεν τα θέλουν οι Τούρκοι (επί λέξη : κάθετη άρνηση των γειτόνων να αναλάβουν υπεργολαβικά αυτή την ευθύνη)!
Δηλαδή δεν τα θέλουν οι Τούρκοι ή οι άλλοι γείτονες και γι αυτό οι Ευρωπαίοι με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης τα κατασκευάζει στα νησιά και στον Έβρο!
Ο μεσίτης της κατασκευής αυτού του καταστροφικού σχεδίου είναι ο κ. Μηταράκης που δίνει γη και ύδωρ, και είτε μέσω προσλήψεων είτε μέσω επικοινωνιακού βομβαρδισμού αναζητά συνενόχους και επιχειρεί να κάμψει τις αντιστάσεις και η βούληση των τοπικών κοινωνιών.
Την Δευτέρα στην Λέσβο οι εκπρόσωποι των νησιών μας , ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης και οι Δήμαρχοι Λέσβου κ. Βέρρος και κ. Κύτελης, οφείλουν να στείλουν σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα προς τους Μηταράκη –Γιόχανσον: Οι ακρίτες έχουν αξιοπρέπεια. Δεν εξαγοράζονται, Δεν απεμπολούν τα σύνορα. Δεν δεσμεύονται από άκυρα μεταναστευτικά μνημόνια.
Χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες το συγκεκριμένο δίδυμο προωθεί την κατασκευή θηριωδών υπερδομών σαν να βρίσκονται σε αποικιοκρατική περιοδεία. Ζητάμε να ισχύει και εδώ ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Λύση χωρίς την έγκριση των τοπικών κοινωνιών πολύ απλά δεν θα υπάρξει.
Οι ακριτικές κοινωνίες έχουν αποφασίσει τελεσίδικα από πέρσι τον Φεβρουάριο, όταν επιχειρήθηκε με βία να επιβληθούν τετελεσμένα.
Το ευρωιερατείο κάνει σαν να μην άκουσε το ξεκάθαρο μήνυμα.
Εφόσον χρειαστεί θα τους το υπενθυμίσουν οι ακρίτες και πάλι.
Καλούμε από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να διατυπώσουν το ΟΧΙ που έχουν πει οι ακρίτες , ώστε να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Ο Λεσβιακός λαός να είναι ενεργός συμπαραστάτης σε αυτούς που μεταφέρουν επάξια την καθαρή φωνή των νησιωτών.
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.