Η 195η επέτειος του Ολοκαυτώματος των Ψαρών

Η 195η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, τιμήθηκε το τριήμερο 21 έως 23 Ιουνίου 2019, στο μαρτυρικό μας νησί, με αναπαράσταση της ανατίναξης της πυριδιταποθήκης το βράδυ του Σαββάτου και κατάθεση στεφάνων την Κυριακή. Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις χθεσινές εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από το ολοκαύτωμα των Ψαρών, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

«Τα δικά μας γεωτρύπανα, είτε στην ηπειρωτική Ελλάδα είτε στους βυθούς των ελληνικών θαλασσών, αντλούν τις ισχυρές παρακαταθήκες μιας ιστορίας μας, η οποία είναι συνυφασμένη με τους αγώνες της πατρίδας μας να προφυλάξει σύνορα και εδάφη. Θάλασσες και εθνική κυριαρχία» δήλωσε ο κ. Κουίκ.

Αφού υπογράμμισε πως η Ελλάδα ποτέ δεν απείλησε και δεν προκάλεσε κανέναν, διαμήνυσε πως «είναι πιο σαφές από το σαφέστερο ότι και δεν μένει αδρανής στην όποια πρόκληση». «Ένα λαμπρό ηρωικό παράδειγμα είναι και τα Ψαρά» επισήμανε καταληκτικά.

Την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ψαρών τίμησαν με την παρουσία τους, πλήθος κόσμου καθώς και το σύνολο σχεδόν των αρχών του νησιού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.