Η TEN του καπτά Παναγιώτη Τσάκου πούλησε το δεξαμενόπλοιο Proteas με κέρδος 7,1 εκατ. δολάρια!

 

H εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Tsakos Energy Navigation (TEN) ανακοίνωσε την πώληση ενός δεξαμενόπλοιου LR2 aframax, κατασκευής 2006.

Σύμφωνα με την ΤΕΝ, η πώληση αυτού του πλοίου, το οποίο εκείνη την εποχή που κατασκευάστηκε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαϊκών προϊόντων στον κόσμο θα αποφέρει 7,1 εκατομμύρια δολάρια δωρεάν μετρητά, μετά την αποπληρωμή του σχετικού χρέους που θα καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με τη VesselsValue, η TEN πούλησε το 117.100 dwt LR2/aframax Proteas, που μετονομάστηκε σε Meline, σε άγνωστο αγοραστή της Άπω Ανατολής για 20 εκατομμύρια δολάρια.

«Αυτή η έγκαιρη πώληση απεικονίζει τη δέσμευσή μας στη δεδηλωμένη πρωτοβουλία «Greenship», καθώς συμπίπτει με την πρόσφατη παραγγελία τεσσάρων aframaxes διπλού καυσίμου σε μακροχρόνια ναύλωση σε σημαντικό τελικό ενεργειακό ναυλωτή. Καθώς συνεχίζουμε να διερευνούμε και να αξιολογούμε μελλοντικές εναλλακτικές λύσεις, θα πρέπει να αναμένονται παρόμοιες συναλλαγές», σχολίασε ο Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης TEN ιδρύθηκε το 1993 και διαθέτει σήμερα στόλο 70 πλοίων. Το πρόγραμμα νεότευκτων της εταιρείας περιλαμβάνει ένα shuttle tanker suezmax και τέσσερα aframaxes διπλού καυσίμου που κινούνται με LNG.

Πηγή: e-nautilia.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.