Θα αποφύγουμε τις απερίσκεπτες ενέργειες μόνο όταν καταλάβουμε πως ο εχθρός βρίσκεται αλλού.

Του Κ. Α. Ναυπλιώτη

 

Βλέποντας τις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας, αναρωτιέται κανείς αν ήταν δυνατό να αποφύγουμε τις “εχθρικές” ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό στα νησιά μας. Παρακολουθώντας λοιπόν την εξέλιξη των γεγονότων μπορούμε να πούμε με βάση την λογική, ΝΑΙ βρίσκεται αλλού! Πρέπει όμως να ανησυχούμε για τη συμπεριφορά τής πολιτείας μέσω των οργάνων της, για το ξύλο αλλά και για τα “κοσμητικά” επίθετα ακούσαμε από όργανα τής…τάξης. Τι να υποθέσει κανείς όταν τα όργανα αυτά μάς αποκάλεσαν “Τουρκόσπορους” και τα νησιά μας “Τουρκονήσια”! Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι, “βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας”.

Όντως η συμπεριφορά των κυβερνόντων  δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, που, αν τους ακούγαμε από άλλους ίσως  δεν θα υπήρχε πρόβλημα! Όμως από Έλληνες; τι να υποθέσει κανείς…

Ωστόσο, άλλο να εκφράζεσαι έτσι γιατί δεν σου κόβει, και διαφορετικό να εφαρμόζεις πολιτικές αν όχι ξενόδουλες τουλάχιστον  αστόχαστες, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα κινδυνεύει.

Είναι ολοφάνερο πως η όποια εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα και αυτή δεν μπορεί να επανέλθει με τα λόγια συμπάθειας και με χρήματα για να μας “βουλώσουν” το στόμα. Γι αυτό φροντίστε στις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας να έχετε τον λαό μαζί σας, γιατί αυτός “θα προτάξει τα στήθη του”. Όσο για τους“συμμάχους” Ευρωπαίους θα αρκεστούν μόνο σε λόγια συμπαθείας γιατί έτσι επιτάσσει το συμφέρον τους. Το πρόβλημα είναι δικό μας και μόνο δικό μας· γιατί εμείς το ζούμε καθημερινά. Αυτά για το σήμερα. Όμως στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε το αύριο  και να δράσουμε όσο είναι καιρός για να μην επιβεβαιωθεί η λαϊκή παροιμία που λέει: “αύριο κλαιν εδώ!”

Ακόμα μπορεί να μας λέτε πως, “θα φυλάξουμε τα σύνορα με αποφασιστικότητα”… Αυτό όσον αφορά τα χερσαία, μπορεί και να γίνει και απ’ ότι φαίνεται γίνεται… Όμως να μας πείτε πως θα φυλάξετε τα “δύσκολα” θαλάσσια σύνορα. Γιατί με τις ηλιθιότητες τού θαλάσσιου φράχτη! ή με τις βόλτες της frontex και τους καφέδες στα παραθαλάσσια! με λεφτά υποτέλειας αλλά και των φορολογουμένων, και με…σκυλιά (!) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αν πούμε και για τις ΜΚΟ τότε καταλαβαίνει και ο πιό άσχετος την κοροϊδία… Ίσως πολλές απ’ αυτές να είναι ο Δούρειος ίππος τής όλης κατάστασης. Όμως αυτό που δεν “καταπίνεται” είναι ότι πριν λίγες μέρες οι “φύλακες της τάξης” έσπαγαν τα κόκαλα των νησιωτών καταστρέφοντας και τις περιουσίες τους συμπεριφερόμενοι σαν τραμπούκοι…, αντί να μας προστατέψουν από τον ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία· προς το παρόν με… απεσταλμένους τού Ερντογάν. Ωστόσο τί θα γίνει αν οι…σύμμαχοί μας!!! κρίνουν πως έφτασε η ώρα να “ανάψουν το φιτίλι” όχι σε…βραχονησίδες αλλά σε νησιά; Η λογική λέει πως είναι ἀνάγκη να ετοιμαζόμαστε με το λαό στο πλευρό μας. Γιατί θα είμαστε μόνοι χωρίς να περιμένουμε τη βοήθεια κανενός. Καθώς στην περίπτωση αυτή το…γκριζάρισμα δεν θα είναι τίποτα μπροστά στις διαπραγματεύσεις που θα επιβληθούν· που όπως έγινε στην Κύπρο διαρκούν 46 χρόνια, όμως η κατοχή παραμένει…

Μην εμπιστεύεστε κανέναν, ότι είναι να ζήσουμε θα το ζήσουμε ΜΟΝΟΙ μας.

Γι αυτό απομακρυνθείτε από την πολιτική “του καλού παιδιού”- ουσιαστικά της υποτέλειας και της βλακείας – αλλά και το “γλύψιμο” των αφεντικών (μας) και μην προσπαθείτε να τους φέρετε στο φιλότιμο, υπενθυμίζοντάς τους πως τα σύνορα της χώρας μας είναι και σύνορα τής Ευρώπης!!! Όχι κύριοι  με λόγια και ευχές δεν λύνεται το πρόβλημα. Ούτε βέβαια και με λεφτά! Να υπενθυμίσουμε ακόμη πως, αν κάποτε είμαστε οι yes men των Αμερικάνων, σήμερα καταντήσαμε οι yes men των Ευρωπαίων. Είναι ανάγκη να καταλάβουμε πως μ’ αυτή την πολιτική δεν μας υπολογίζει κανένας στην Ευρώπη και όχι μόνο, γιατί η κυβέρνηση (μας) δεν λαμβάνει υπ’ όψη τούς Έλληνες τουλάχιστον όσο τους Ευρωπαίους! Πρέπει να καταλάβετε πως με τα ψέματα που λέτε και τον αυταρχισμό που δείχνετε, δεν κοροϊδεύετε κανέναν και δεν σας εμπιστεύεται κανένας ούτε βέβαια  και οι “κουτόφραγκοι” που βασιζόμενοι στη δουλική συμπεριφοράς σας ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. Το ότι σας δίνουν λεφτά είναι για να σας καλοπιάσουν και να μην πάρουν τους πρόσφυγες που τους αναλογούν. Εξαγοράζοντας την ανοχή σας….

Μην πιστέψει κανείς πως θα ξεφύγει από την οργή τού λαού με βλακώδεις και ηλίθιες δικαιολογίες. Αν πιστεύετε πως θα κρατήσετε την όποια υστεροφημία, ανοίξτε τα σύνορα να πάνε οι κατατρεγμένοι αυτοί όπου θέλουν· και είναι σίγουρο πως δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα μας. Και κάτι ακόμα, να ξέρετε πως προκαλούνται οι Έλληνες όταν βλέπουν τους πρόσφυγες ή μετανάστες να βρίσκονται στην ουρά στα ΑΤΜ για να…πληρωθούν, και οι ντόπιοι να δυσκολεύονται  να πληρώσουν το νοίκι ακόμα και το φαγητό τους. Να μας πείτε πού βρίσκουν τα χρήματα αυτά και έχουν κινητά που πολλοί από εμάς θέλουν να έχουν μα δεν μπορούν. Πως; οι περισσότεροι απ’ αυτούς….χάνουν τα χαρτιά τους, και δεν χάνουν τα…κινητά τους. Είμαι σίγουρος πως όλα τα γνωρίζετε. Ακόμα γνωρίζετε πως οι περισσότεροι που έρχονται δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, εμείς όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο και η αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη. Το πρόβλημα είναι ΕΝΑ· η ΤΟΥΡΚΙΑ και οι πόλεμοι που δημιουργεί με την ανοχή αν όχι την υποστήριξη αυτών που σας δίνουν χρήματα προκειμένου να πετύχουν τους ανομολόγητους σκοπούς τους και ουσιαστικά την ησυχία τους. Έτσι, με τη συμπεριφορά σας ΔΕΝ κοροϊδεύετε ΚΑΝ ΕΝΑ! Τουλάχιστον προσπαθήστε να μην επιβεβαιωθούν τα λόγια των Τούρκων  ότι η Ελλάδα θα καταληφθεί χωρίς τουφεκιά. Και κάτι ακόμα· ναι να αδειάσουν τα νησιά αλλά όχι να γεμίσει η χώρα. Απλά να επαναλάβω πως: οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πρέπει να κατανεμηθούν αναλογικά στην Ευρώπη. Αν έχετε τη θέληση και αν μπορείτε…ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν! Απαιτήστε το από τους Ευρωπαίους κυρίαρχους. Μπορείτε όμως; αν ναι, ανοίξτε τα σύνορα να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι να σωθούμε κι εμείς…έτσι οι Ευρωπαίοι φίλοι (μας) αν ζοριστούν ίσως το ξανασκεφτούν.

Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αν αυτά που γίνονται σάς θίγουν. Το βέβαιο, όπως φαίνεται, είναι πως δεν έχει κανείς από ‘σας όχι βέβαια την ευθιξία τού Κορυζή να αυτοκτονήσει, αλλά ούτε μια συγνώμη να ζητήσει. Δυστυχώς όμως όσα λόγια και να μας πείτε πλέον το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… ο πόλεμος για την άλωση τής χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είναι ανάγκη να έχετε τον λαό με το μέρος σας. Γιατί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη την έχετε στα…λόγια. Να καταλάβετε επιτέλους πως η χώρα βαδίζει μόνη της, και εσείς εθελοτυφλείτε γιατί όπως αποδείχτηκε δεν μπορείτε να δείρετε τον γάιδαρο και δέρνετε το…σαμάρι! Μια και φροντίσατε να μας υπενθυμίσετε πως το ξύλο και το ψέμα είναι στην βάση τής πολιτικής σας. Απόδειξη; το Αίπος και όχι μόνο.

Να τελειώσω και να επαναλάβω, πως, η φύλαξη των νησιών μας δεν γίνεται με… σκυλιά!!! όμως το ακούσαμε κι αυτό. Και ποιός ξέρει τι θα ‘κούσομε ακόμα. Είναι αυτονόητο πως στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας η συνεργασία αν όχι η ενότητα του λαού με την κυβέρνησή του είναι αναγκαία. Όμως αυτή δεν επιτυγχάνεται με ξύλο και αυταρχική αν όχι κατακτητική συμπεριφορά. Γιατί το πρόβλημα βρίσκεται αλλού και όχι στην παραπλάνηση του λαού αλλά ούτε και στον εξευμενισμό τού θηρίου…

Αν μπήκαμε στην Ε.Ε, μπήκαμε και για να “προστατευτούμε” στην πράξη και όχι στα λόγια.

Να ξέρετε όμως πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια….καθώς η ώρα εγγίζει και μέλει θορυβείσθε!

knafpl@hotmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.