Θεός της Ευρώπης ο Απόλλων Σμύρνης με δύο τέρματα του Χιώτη Κ. Μόκκα

 

Η απόλυτη αποθέωση για έναν ιστορικό σύλλογο, που προέρχεται από τα προσφυγόπουλα της Σμύρνης, με μόλις εννιάχρονη δραστηριότητα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης και φτάνει σε ευρωπαϊκή κορυφή. Από το βράδυ του Σαββάτου (29/4) ο Απόλλων δεν είναι απλά ο Έλληνας θεός της μαντικής και της τέχνης, αλλά ο Θεός της Ευρώπης στο πόλο!

Ο φοβερός και τρομερός Απόλλων Σμύρνης άλωσε την έδρα της Τεράσα στην Ισπανία, στον δεύτερο τελικό του νεοσύστατου ευρωπαϊκού κυπέλλου Challenger Cup, τη νίκησε αυτή τη φορά με 18-14 και σε συνδυασμό με τη νίκη του και στο Σεράφειο (12-11) κατέκτησε την κούπα, τη σήκωσε ψηλά στον ουρανό της Βαρκελώνης και τη φέρνει στην Ελλάδα.

Ο Απόλλων είναι η τρίτη ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό κύπελλο Ανδρών μετά τον Ολυμπιακό και τον ΝΟ Βουλιαγμένης. Απόλυτα δικαιωμένοι οι ιδρυτές του Γιώργος και Ζάχος Αφρουδάκης και ο προπονητής του  Νίκος Δεληγιάννης.

Η “αμφίβια ελαφρά ταξιαρχία” ξεκίνησε εντυπωσιακά, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, είχε πολύ καλή κυκλοφορία, υπομονή στο παιχνίδι ενώ όποτε χρειάστηκε… χτύπησε και στην κόντρα. Με κορυφαίους τους ξένους  Βίτσκοβιτς και Μπογκντάνοβιτς, ο Απόλλων ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά με ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο πήρε σημαντική διαφορά τεσσάρων γκολ 14-10 και στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό του μέχρι το τελικό 18-14.

Την απονομή του τροπαίου στον Απόλλωνα έκανε ο Α’ Αντιπρόεδρος της LEN και Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος. Δείτε στιγμιότυπα από αγώνα και από απονομές στο βίντεο ΕΔΩ.

ΤΕΡΑΣΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 14-18

Οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3.

ΤΕΡΑΣΑ (Ντίντακ Κομπάτσο): Μότος Μάρτιν, Γουίλσον, Σάντσεθ Κάμπος, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρσία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 2, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ Σάντος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας 1, Μυρίλος, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

Πηγή: ΚΟΕ

Ποιός είναι ο Χιώτης Κωνσταντίνος Μόκκας

Μόλις στα 14 του χρόνια, Κωνσταντίνος Μόκκας, είχε τις πρώτες παραστάσεις στην Α1 των Ανδρών οι οποίες έγιναν… τακτικές την τελευταία διετία με το σκουφάκι του ΝΟ Χίου.

Ο ύψους 1.90 μ., γεννηθείς στις 10/09/2002, διεθνής με την Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας (παρέα με τον Άγγελο Γωνιωτιάκη) θα συνεχίσει την καριέρα του στην… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία».

Ξεκίνησε το πόλο το 2015 στον ΝΟ Χίου, με τον οποίο απέκτησε πολύτιμες παραστάσεις στην Α1 των Ανδρών, έχοντας να επιδείξει παράλληλα σημαντικές επιτυχίες στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Μάλιστα ήταν μέλος όλων των κλιμακίων των Ηλιακών Εθνικών ομάδων, έχοντας μεταξύ άλλων και μία 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 με το σκουφάκι της Εθνικής Εφήβων.

Ο Κωνσταντίνος Μόκκας θα μπει φέτος (2022-2023) στη δεύτερη χρονιά του ως παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο την περυσινή σεζόν στην εξαιρετική πορεία της ομάδας μας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πηγή: apollonwaterpolo.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.