Θύμα απάτης παραλίγο το Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Μιχαλινός»

 

Θύμα απάτης παραλίγο  το Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Μιχαλινός».

Τελικά την κακόβουλη προσπάθεια ιδιοποίησης του τραπεζικού λογαριασμού του Ιδρύματος απέτρεψε η οξυδέρκεια του Διευθυντή του, κου Ευάγγελου Σταμούλη .

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Χθες το πρωί, Τετάρτη 10 Αυγούστου, η γραμματεία του Ιδρύματος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα για μία υποτιθέμενη δωρεά 500 ευρώ από κάποιο γνωστό φαρμακείο της Χίου στην μνήμη της εκλιπούσης γιαγιάς του ιδιοκτήτη.

Να σημειωθεί ότι το τηλέφωνο ήταν κινητό και όχι με απόκρυψη ώστε να μην κινεί υποψίες.

Η γραμματεία ενημερώνει τον διευθυντή για την δωρεά.

Μετά από περίπου 15 λεπτά, το ίδιο τηλέφωνο μιλάει με τον διευθυντή και τον ενημερώνει αρχικά ένας γραμματέας από την υποτιθέμενη επιχείρηση και μετά μιλάει και ο ιδιοκτήτης για την δωρεά.  Ο υποτιθέμενος επιχειρηματίας – εγγονός της εκλιπούσης – ζήτησε από τον κο Σταμούλη να μπει στο e mail που του είχε σταλεί ώστε να προχωρήσει η δωρεά.

Και κάπου εκεί τελείωσαν όλα αφού ο κος Σταμούλης του είπε ότι κατάλαβε ότι είναι απατεώνας και να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Ο απατεώνας επέμεινε ότι κάνει λάθος ο κος Σταμούλης και ότι δεν έπρεπε να μιλάει έτσι.

Η κλήση τελείωσε και ο Διευθυντής του Γηροκομείου πήρε δύο φορές το ίδιο κινητό όπου του απαντούσαν κανονικά. Την Τρίτη όμως έπαυσε να απαντά.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η  Ελληνική Αστυνομία και ο Οίκος Ευγηρίας «Αγία Μαρίνα» στα Καρδάμυλα.

Απ΄ότι φαίνεται οι δράστες ήταν καλά οργανωμένοι και καλά διαβασμένοι.

Εδώ πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή όλων σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα αλλά και σε κάτι άλλο: ΠΡΟΣΟΧΗ στα τηλέφωνά μας, ΠΡΟΣΟΧΗ στους αριθμούς που είναι στο όνομά μας και ποιοι τους χρησιμοποιούν! Σίγουρα ο αριθμός του κινητού έχει κάποιον ιδιοκτήτη ο οποίος θα βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.